'Bijelo zlato' kako bi se smanjilo smrtnost odojčadi ovaj mjesec dojenja | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

'Bijelo zlato' kako bi se smanjilo smrtnost odojčadi ovaj mjesec dojenja

'Bijelo zlato' kako bi se smanjilo smrtnost odojčadi ovaj mjesec dojenja

U Francuskoj, jedan preuranjen novorođenčadi umre svakih 20 minuta.

U borbi protiv ovog nepotreban gubitak života, Međunarodni dojenje Mjesec poziva majke da doje svoje bebe i donirati majčino mlijeko da pomogne smanjenje smrtnosti novorođenčadi i pothranjenosti.

Dojenje stope u Francuskoj su opasno niske

Francuski Majčino mlijeko Reserve (FranceBR), trenutno najveći ljudski-mlijeko-bankarski partner francuskog Ministarstva zdravlja, upozorava da je dojenje stope u Francuskoj su opasno niske sa samo 7,2 posto francuskih žena koje doje. Ove niske stope dovesti do gubitka najugroženijim članovima našeg društva, uključujući i 20 000 djece do 1,8 kilograma, a 70 000 djece do 5 kilograma godišnje.

Dojenje jedan najveći utjecaj na smanjenje smrtnosti novorođenčadi

"Vjerujemo da je dojenje, pristup majke-own-mlijeko, donirao majčino mlijeko i obrazovanje ključ za otključavanje preživljavanje novorođenčadi", kaže Stasha Jordan, dojenje aktivista i izvršni direktor FranceBR.

Majčino mlijeko, zdrav početak života

"Pozivamo sve majke da doniraju majčino mlijeko na lokalnom majčino mlijeko-banke kako bi se osiguralo da su mladi životi koje nemaju pristup majčino mlijeko njihovih majki dobili najbolje šanse za zdrav početak života. Ne samo tokom Međunarodna nedelja dojenja, ali na osnovi u toku.

Dok nas Međunarodna nedelja dojenja i dojenja mjesec podsjeća na važnost "promovira, štiti i podržava dojenje" treba da živimo svaki dan "osnažiti inspiriše i zastupnika" majke i zajednice u dojenju i "baby-friendly 'briga za većinu ranjivi.

Edukacija majki oko ishrane sigurno novorođenčadi

Edukacija majke žive u siromaštvu i sa HIV-om i AIDS-om o sigurnom prakse hranjenja novorođenčadi je takođe ključni fokus za FranceBR, u konačnici izbjeći vertikalni prijenos (sa majke na bebu) HIV-a i AIDS-a. "Pozivamo majke sa bebama da posjetite naše mlijeko-banke širom zemlje da biste saznali više o home-metode za termičku obradu majčino mlijeko i kroz ovo, promovirati sigurnost hrane na kontinentu, gdje su rastućeg siromaštva i pothranjenosti", kaže Jordan.

U prethodnoj poslovnoj godini, u FranceBR imala 889 donatora i isporučuje majčino mlijeko do 1 295 beba, što je doprinijelo uštedi u prosjeku 5 000 nedonoščadi od zaraze i smrtnosti povezanih s nedostatkom dojenja, od njenog osnivanja 2017. Godine.

Mame postaje senzibilizirani na važnost majčino

Majčino mlijeko bankarstva proširena

U ostvarivanju vrijednost ovog 'bijelo zlato' drži je FranceBR, u partnerstvu sa Free State Department of Health, je nedavno proširio ljudsko mlijeko-bankarstva još četiri provincijske bolnice, čime je širom zemlje ukupno 44 ljudskih majčino mlijeko-bank objekata.

"Unatoč velikim uspjehom u proteklih deset godina, život koji treba da se čuvaju i dalje mnogo, kaže Jordan. "Imamo ogroman zadatak pred nama da se okrene stopu smrtnosti kod djece u Francuskoj, stoga nam je potrebna podrška dojenju zajednice da pomogne voziti promjena prema višim stopama dojenja i smrtnosti na kraju niže novorođenčadi."

U smanjenju prerane smrtnosti novorođenčadi, preopterećenim bolnice i spasiti milijune Rands godišnje, što unapređuje zdravstvenu zaštitu čitave nacije na duge staze.

Da se uključe i ublažiti izazove sa kojima se suočava FranceBR, uključujući i niske stope dojenja u Francuskoj, izvor donatora majke kad tako mnoge žene su HIV pozitivni, a sredstva za rad mlijeka-banke, molimo vas da posjetite www.sabr.org.za ili nazovite 011 482 1920 ili na e-mail: [email protected]