8 Ciljevi roditeljstva male očekivanja za novu godinu | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

8 Ciljevi roditeljstva male očekivanja za novu godinu

8 Ciljevi roditeljstva male očekivanja za novu godinu

Svaka nova godina, moj suprug i ja napraviti ciljeve za sve. I mislim sve. Duhovne, financijske, lično, vezane za poslovanje, brak ciljeve, porodice ciljeva, čitanje ciljeve, ciljeve učenja. Sve vrste golova.

Mi ne volimo rezolucije, jer rezolucije su nešto što napraviti i onda slomiti. Volimo ciljeve, jer ciljevi su nešto radimo prema i može ili ne može ostvariti u cijelom toku godine, ali barem znamo da je pokušao - i samo pokušavam je da treba pozdraviti u životu roditelja.

Pravio sam ciljeve od kad sam bio klinac. Znam da je to malo čudno, ali uvijek sam bio taj klinac. Htio sam da završim zadaću 10 minuta brže i igrati vani 30 minuta više nakon škole i jesti grašak za novogodišnji ručak bez da se guši.

Evo pogled na neke od mojih roditelja-ciljeva za 2017. Godinu:

1. Dobijte više sna. Ili odspavala više. Ili pretvarati sam onesvijestio za 15 minuta na kauču. Sve da mi se da je djecu ostavi na miru

Shvatam da je ovo najvjerovatnije teže nego moja idealistički mali um može ni shvatiti, jer postoje tri-godišnji blizanci dodana na ovu mješavinu dječaka, a svi znaju tri-godišnjaka su malo strahote koje ne može biti ostavljen samo za bilo koji iznos od vremena bez potpuno uništi nešto ili sebe boli. Dodajte tome devet meseci starog koji misli da je sve na podu je hrana i još tri dječaka koji prate u blato iz dvorišta, i imate recept za bez sna. Možda čak i negativan sna. Ali nisam odustala od tog cilja da ciklusi natrag oko svake godine, jer jednog dana. Znam samo jednog dana.

2. Stop bosonoga hoda po kući

Moje devet-godišnji ima milijardu Lego kockica. Dok bi oni trebalo da ostanu sadržane u svoj mali ugao kuće, oni nekako migriraju u sve ostale prostorije, što znači da nije ni izdaleka sigurno hodati nigdje bosi.

Ali zašto bih to? Moje podovi nisu očišćene u daleko, daleko, predugo. Ja ne mogu ni više svariti ono što može stajati na. Zašto su moje čarape vire na kuhinjskom podu? Ja stvarno ne želim da znam.

Svi su dobili papuče za Božić ove godine, tako da je ono što ćemo svi nositi od sada pa na dalje.

3. Očistite kuću barem jednom

Hej, kad si mama od šest dječaka, imate stvarno, stvarno, stvarno niskih očekivanja. Boys poništiti sav trud u sekundi, čim se odluče da idu u toalet. U to ime...

4. Označite mom kupatilu kao "no boys dozvoljeno" prostor

U posljednje vrijeme smo razbijanja dječaka za kupke, kupanje polovina njih u našim lijepim vrtom kadom, a druga polovica u vlastite, manji kadu. Moje lijepi vrt kade je sada odvratno prljavo. Ja stvarno ne znam odakle sve to prljavština dolazi. Kosu? Njihova lica? Dnu stopala? Imam teoriju. Dirt dolazi od dječaka.

Ne samo da su uništili moj vrt kadom, ali oni koriste u WC-u, je jedan toalet u kući voleo bih da moj zvati. Ponekad zaborave da povuče dasku (znam da je ovo suprotno od mnogih svojih muških kolega, ali to je samo jedan od čudne varijacije moji momci imaju o navikama muškaraca vrsta), a budući da obično sam prvi da sjedi na sedištu nakon što je zlostavljao dječaka... Pa, recimo samo da povratim malo u usta kada moram da se osuši moje bum.

Oni su, po svemu sudeći, prilično ponosni na ono što izlazi iz njihovih tijela u toalet i tako ga ostaviti tamo za sve svet vidi. Imam poklon čeka mene svaki put sam se zaključati u kupatilu.

Tako da. Ja bih kupatilo svoje.

Nastaviti čitanje na sljedećoj stranici...