7 Saveti za bebe napomene koje svaki roditelj treba da pročita | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

7 Saveti za bebe napomene koje svaki roditelj treba da pročita

7 Saveti za bebe napomene koje svaki roditelj treba da pročita

U mom iskustvu, ako postoji jedna stvar koja panjeva roditelji, to je dremke. Moj tim i ja se tako, toliko pitanja u našoj Helpdesk o dremke - naps da su prekratki, dremke koji su nestalna i nekonzistentne, propustili dremke, i još mnogo toga

I ja ga - dremke su teška! Svi mi želimo da naša djeca dugo trajati, redovne dremke koje slijede predvidiv obrazac iz jednog dana u dan. Ali to može biti teško postići. Zato danas, želim da podelim sedam mora znati činjenice o vaše bebe ili dremke malog djeteta. Mislim da je to vaše nap "cheat sheet" - to će vam pomoći da poduzme korake prema tim u skladu, dugačak dremke da žudite!

7 Nap savjeti svaki roditelj bi trebao pročitati

    Prvi nap dana je najvažniji. Ovo ne znači da drugi NAP nije važno. Ali prvi nap dana teži da bude najviše restorativne, postavljanje ton za taj dan, a to je obično onaj koji proizvodi najbolje san za bebe i malu malu djecu. Većina bebe ne pređe na jedan nap na 12 mjeseci; većina prelazak na jedan nap između 15-18 mjeseci. Mnogi ljudi pretpostavljaju da djeca prelazak na jedan nap oko 12 mjeseci, ali ja sam tu da vam kažem da što je dva-na-jedan nap tranzicije nakon 12 mjeseci nije norma za većinu beba. U stvari, većina beba nisu spremni da se presele u jedan nap dnevno do 15. Do 18 mjeseci. Nap potrebe vašeg djeteta će znatno promijeniti između rođenja i 18 mjeseci. Uvelike. Ovo ima smisla ako mislite o tome - novorođenčad odspavala skoro konstantno tokom dana, dok je 18 meseci potrebe samo jedan nap. To je puno promjena u relativno kratkom vremenskom periodu! Dakle, koliko dremke nema svoju bebu ili dijete trebati u prvih 18 mjeseci života? Pogledajte naš uzorak rasporedi po starosti, i prilagođene raspored za kavu , za odgovore. Kratka naps su frustrirajući - ali oni su normalno u nekim slučajevima. Novorođenčad i malih beba obično uzeti kratki naps samo zato što njihov sna i dalje organizovanje, i zbog toga što im je potrebno da se često jedu. Ali, za oko šest mjeseci starosti, većina beba su u stanju da nekoliko više, više u skladu dremke tokom dana. On-the-go "kreće" dremke nisu toliko restorativne kao naps da se to dogodi kod kuće, u krevetu. Ovo bi moglo doći kao malo iznenađenje, ali to je istina - dremke da se to dogodi "u pokretu" (u automobil u pokretu, na primjer, ili u pokretu kolicima ili košarica a) nisu tako restorativne kao naps da se to dogodi na površine ne kreće (kao što je krevet). Oni nisu toliko dugo, za jednu stvar, a tokom "pokretni" nap, vaše bebe ili san malog djeteta neće biti kao duboko. Povremene nap on-the-Go nije velika stvar, naravno; ponekad moraš učiniti ono što moraš. Ali, ako je većina vaše bebe ili dremke malog djeteta se dešava u autu, ili u kolicima, možda ćete morati da preispitamo svoj dnevnu rutinu i raspored. Educirajte se o tome kada dođe do zajedničkog nap tranzicije, i kako upravljati njima. Nap prijelazi će vjerovatno pojaviti u sljedećem razdoblju: 3 do 4 MJESECA - beba Prelazi od pet dremke na četiri. * 5 do 6 mjeseci - beba prelazi od četiri dremke do tri. * 8. Do 9. MJESECI - beba prelazi od tri dremke do dva. * 15. Do 18. MJESECI - dijete prelazi od dva dremke prema jedan. Kada vaše dijete konačno učinjeno spavala, razmislite o zameni nap vremena sa "odmora". To je uvijek pomalo tužan kada dijete konačno dobi od njegovih dremke. Gone su oni jedan ili dva sata mira, kada mama ili tata mogao da se neki rad, nadoknaditi na poslove, ili da se spava! Međutim, na kraju nap vremena ne mora da znači kraj svoj mir popodne i tiho. Jednostavno zamenite nap vrijeme s odmora.

O Nicole Johnson

load...