5 savjeta za zaustavljanje odlaska u krevet | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

5 savjeta za zaustavljanje odlaska u krevet

5 savjeta za zaustavljanje odlaska u krevet

Za sve one koji je živio sa dijete, znate da su često jedan veliki paket pametan, zabavan, amazing, tvrdoglav, prkosan i jake volje. Možete obožavaju ih na komade, ali ima i onih trenutaka kada ne mogu voziti vas lud. Oni su slatki i umiljati, ali između besa i nap promjene i tranziciju krevetac-u-krevet, oni mogu ostaviti roditelja iscrpljeni na kraju dana.

Kada je u pitanju spavanje, mala djeca mogu brzo postati stručnjaci za spavanje odugovlačenja. Znaš kako to ide... Ono što je bilo brzo spavanje rutina sada postaje samo još jedna priča, čašu vode, iznenadna potreba da se upotrebljava WC (opet!) I na i na njemu može ići dok si dobro prošlosti spavanje.

Zašto dijete prije spavanja odugovlačenja dogodilo?

Mala djeca vole svoju nezavisnost i vole da budu dio skoro sve. Logično je da oni nisu previše oduševljeni odlaska u krevet, jer smatraju da će propustiti sve ono što bi se moglo dogoditi dok oni spavaju. Na dijete, spavanje i spavanje su dosadni! Mračno je i tiho i nema nikoga da se igra. U tom smislu, mnogi mališani će stići duboko u svojim spavanja odugovlačenje vreću trikova svake noći samo da bi mogli ostati za nekoliko dodatnih minuta.

Dok upravljanje spavanja odugovlačenja vaše dijete može biti vrlo frustrirajuće, držeći je na putu da spavanje bez uznemirava nju previše je važno jer svi znamo da je jecanje, uznemiren dijete vjerojatno neće zaspati uskoro ili lako.

Ispod su pet nježan tehnike možete pokušati pomoći olakšati vaše dijete u spavanje bez epska bitka volje:

1. Odbrojavanje do spavanja

Dijete koje zna spavanje dolazi će vjerojatno biti otvoren za spavanje nego da čekaš da kažeš detetu da je vrijeme za spavanje, bez upozorenja. Počevši oko 30 minuta prije početka za spavanje rutina, dati dijete malo podsjetnike da će uskoro biti vremena da se spremi za krevet, a neki čak i kao da ako postavite tajmer. Pokušajte zadržati aktivnosti kratak u posljednjih 30 minuta do sat vremena prije spavanja kao dug, zanosan aktivnost će biti teže za nju da prestane.

2. Reci sve 'laku noć'

Kao što ste započeli spavanje rutinu sa svojim dijete, proći kroz i reći laku noć na sve. To bi moglo uključiti ljude u kući, kao i objekte u svojoj sobi ili na putu u krevet kao što su igračke, knjige, noši, čak ju je četkicu za zube. To će pojačati sa da sve ide na spavanje preko noći i može pomoći da se oseća malo bolje o odlasku u sebi krevet. To može pomoći da se smanji dodatne zahtjeve za knjige ili izlete na nošu podsjećajući joj da noši i priča knjige su već prošle laku noć.

3. Budite fleksibilni i ponuditi izbor

Dati svoje dijete barem nekoliko opcija (da ste u redu s!), Tako da on može osjećati kao da ima neku kontrolu nad svojim spavanja rutinu. Reci mu možete pročitati još nekoliko knjiga ili igrati sa nekoliko vrijeme spavanja igračke za još nekoliko minuta, ako je on obećava da će ostati u krevetu, a ne pozvati na tebe stalno. Bez obzira da li to radi će ovisiti o temperament vašeg djeteta tako da ćete morati koristiti svoje najbolje presudu u ovom tehnikom. Takođe, neće raditi za mlađe malu djecu koja se još ne komuniciraju verbalno, ali može raditi sa starijim mališani koji imaju osnovno obrazloženje vještine.

4. Podesite spavanje naljepnicu grafikon

Naljepnica grafikoni mogu često rade dobro za malu djecu od njih motivirajuće i dajući im osjećaj ispunjenosti kada se dodaju nove naljepnice. Stvoriti grafikon koji uključuje različite korake spavanje rutinu. Stavi dijete u zadužen za dodavanje novih naljepnica za svaki korak nakon što ste završili prethodni korak sa dobrim ponašanjem. Naljepnice pružaju neposredan osjećaj ispunjenosti i pozitivne pojačanje koje mogu pomoći da se zaustavi spavanje odugovlačenja.

5. Držite interakcije dosadan

Ako nakon svega, naći vaše malo dijete je i dalje u zastoju ili ustajanja u više navrata, zadržati sve interakcije nakon tog trenutka dosadno kao moguće. U svakom interakciji sa svojim dijete nakon tuck-u, zadržati kontakt očima na minimum, snizi glas i nezanimljivih i pokušaj da se ograniči sve govori koliko je to moguće. Ne dolazi preko kao ljuti, ali samo pokušati biti neutralan je moguće da neka vaše malo dijete zna da provod je gotova. Držeći ga dosadno, dajete dijete manje poticaj da žele da ustanem ili ostati budan i pozvati za tebe.

Imajte na umu da je većina mališana su zaista umorni na spavanje i koče jer ne želite propustiti akciju. Preumoran i mogu prepisivali borbu sna. Međutim, to je moguće da nisu umorni na sve što može ukazivati ​​na problem rasporeda kao što je previše nap vremena ili ne dovoljno budan vrijeme između nap i spavanja svoga malog djeteta.

Zapamtite da spavanje odugovlačenja je na kraju pitanje discipline. Malo dijete treba vašu pomoć u razumijevanju i poštovanju svoj pravac na spavanje baš kao ona tokom dana. Pomoći detetu razumjeti očekivanja za laku noć i san postavljanjem granica i da ih sprovode.

I na kraju, ako dijete ne spava preko noći, onda je vaš problem može biti veći od samo spavanje odugovlačenja i mogao bi biti simptom veći problem spavanja. Ako se bore sa spavanjem svoga malog djeteta ukupne, a zatim razmotriti preuzimanje naš besplatni vodič, malu djecu Sleep Secrets za neke dodatne informacije i pomoć za poboljšanje san svoga malog djeteta.

Član kredit: Beba Sleep Site® (http://babysleepsite.com) je u vlasništvu i upravlja Nicole Johnson, trener bebu i dijete san, i majka dvoje mladih dječaka. Više od 600.000 roditelja posjetite Baby Sleep stranice svakog mjeseca za pronalaženje rješenja za probleme spavanja svoje djece, uključujući i personalizirane, jedan-na-jedan konsultacije sna, sveobuhvatna e-knjige na spavanje preko noći, rasporeda i uzimanje bolje dremke, besplatno članke i blogova na pravovremeno temama i jaka zajednica.