12 načina da osjećate osjećaj svog djeteta | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

12 načina da osjećate osjećaj svog djeteta

12 načina da osjećate osjećaj svog djeteta

Članak: Philips oralnog zdravlja

20. Mart obilježio Svjetski dan oralnog zdravlja - fokusiran na poboljšanje oralnog zdravlja širom svijeta. Ove godine tema je "Sve počinje ovdje. Zdrava usta. Zdravom telu ".

Svi znamo kaže "počne da ih mladi". To je istina kada je u pitanju nastave svoju djecu oralne higijene od malih nogu. Briga o zubima i desnima je kritično i da nikad nije kasno da počnete fokusirajući se na oralno zdravlje vaše dijete i čini te male promjene u poboljšanju njihove oralne higijene. Djeca koja imaju dobru četkanje ponašanje sada, uspostaviti zdrave navike za život.

Evo nekoliko savjeta i trikova da pomogne zadržati svoj mladi jedan osmeh pjenušava i higijene:

    Start djeca rano - čim se zubi izbiti, stomatološke zaštite treba početi. Mnoge bebe doživljavaju zubni karijes zbog slatkih sadržaj boce pa ih naučiti od malih nogu važnost četkanje i čišćenje koncem zube. Ući u rutinu pranja zube dva puta dnevno u trajanju od najmanje dva minuta odjednom. Dobivanje vaša djeca peru dva puta dnevno može biti teško dok u dobi od 5-8, jer im nedostaju motoričke sposobnosti za obavljanje djelatnosti bez poteškoća. Nabavite veličine četkice za zube pravo - duge ručka može biti potrebna ako su malo nerado širom otvorena usta. Pjevaj pjesmu; ispričati priču ili da pranje zuba zabavno. Kada su mlađi možete peru zube koje stoji iza njih ili da ih sjediti u krilu. Što su stariji oni će, naravno, žele da se pere - pobrini se da su četkanje kako treba. Tako sigurni da znate pravu tehniku ​​pranja zuba, jer će vaše dijete slijediti svoj primjer. Neka im stoje na korak ili stolicu da se suoči sa ogledalo i ne zaboravite da ih naučiti da peru jezik kao što je popularno skrovište za bakterije Get pravo okus paste za zube - to može ići dug put dobivaju buy-in Kada jednom je potrebno uzrastu, čišćenje koncem dnevno. Flossing nije tu da zamijeni perete zube - ne zaboravite da je komplementarna medij. Ispiranje usta bez alkohola može se koristiti od šest godina. Ovo bi trebalo da čine dio njihove oralne redovno održavanje - ne može zamijeniti četkanje i čišćenje koncem ali može isprali bilo kakve dodatne bakterije. Posjetite stomatologa najmanje jednom godišnje za stomatološki pregled i profesionalno čista je predložio da bi trebalo promijeniti četkice za zube vaše djece svaka tri do šest mjeseci Izbjegavajte slatku hranu i pića jer mogu doprinijeti propadanje zuba. A zdravlje uravnotežena dijeta se preporučuje.

Njegu usne šupljine je doživotno opredjeljenje i zahtijeva napor. Uzimajući gore navedenih Savjeti u obzir i njihovo uključivanje u svoj dnevni oralni rutine, možete smanjiti svoje šanse za dobijanje oralnih bolesti. Philips oralnog zdravlja je razvio širok spektar Sonicare proizvoda posebno dizajniran s djecom na umu da pomogne potrošačima sa svojim njegu usne šupljine i postizanje i održavanje njihove pjenušava osmijeha.

* http://www.gov.za/speeches/world-oral-health-day-2017

** http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs318/en/