10 znakova da živite sa tinejdžerom | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

10 znakova da živite sa tinejdžerom

10 znakova da živite sa tinejdžerom

Svi smo čuli za strašne dvoje i sve drama novootkrivene nezavisnost mališana. Ali za neke porodice u troje može biti još veći izazov nego prethodne godine. Uz naš prvi kćer od tri godine bio san, ali sa našim drugom smo otkrili novu fazu nismo previše zadovoljna, na threenager.

Je threenager je to doba kada tri-godišnji kontinuirano djeluje kao da idu na 13. Oni imaju stav kilometrima, a tvrdoglavost, i žele ono što oni žele... Kada oni to žele. Onda je nastao pakao kao threenager koji odbija Nap.

Živiš sa threenager? Ovdje su neke Tell-Tale znakovi...

Top 10 znakova živite s threenager

    Vi živite u stalnom strahu kako smanjiti oblik njihovog sendvič ili tost. Da li žele trouglova danas, pravougaonika, kvadrata? A kada to učine da vam kažem, oni se predomisle odmah nakon rezanja. Oni kažu stvari kao što su (s rukama čvrsto postavljen na bokovima), "Ja ne želim da se očisti, želim da radim ono što želim da radim!" Možete proći kroz tri ili više ormar mijenja dnevno. Molim te, samo pokupiti princeza već! Vaše dijete ide bez kostiju drugi ih podsjetiti da je tranzicija dolazi, posebno kada se od njih traži da se zaustavi igru. Usput, kada je ta sposobnost daju djeci? Znate, ležao mlitavo i udvostručiti tjelesne težine, tako mama ne može da se krećete. To je talenat podsjeća na oposum igra mrtvih... Oni bježati od vas kad je vrijeme da se obuče, ili ostavili igra mjesto, ili učiniti ništa oni smatraju nepotrebnim. U stvari, radi od vas je njihova omiljena aktivnost. (Kardio trening?) Nap ili ne Nap, to je pitanje. Odgovor A threenager će uvijek biti naglašeno "Ne!" Osim, naravno, da je vrijeme za školu, a oni puze u krevet zato što su "umorni". Oni žele tri svega zato što su tri. Na crvena svetla viču, "Go... GOOO!" Threenagers nemaju strpljenja. Govoreći o automobilu, morate ostaviti 10 minuta ranije kako bi se kopča vlastite autosjedalica od strane njihovih "sebe!" Shvatate li da će biti veliki suđenje advokat jednog dana, kada su upravo po izlasku iz time-out.

Kada ste prvi put shvatili ste živeli sa threenager?

load...

Ovaj post je izvorno objavljen Kristen Hewitt na njenom mjestu www.mommyinsports.com. Možete je pratiti na Facebooku i Twitteru.