Zašto biste isključili telefon tokom leta | BA.DSK-Support.COM
način života

Zašto biste isključili telefon tokom leta

Zašto biste isključili telefon tokom leta

Prema nedavnom istraživanju koje je sproveo Travelstart.co.za, do 15 telefoni su prepušteni u bilo koju međunarodnu leta i 5 na domaćim letovima...

Anketirani su neki 7.600 francuski putnici, od kojih je oko 3%, rekao je da nikad nije okrenuo svoje telefone isključen tokom leta, uprkos tome što je zatraženo da po kabinskog osoblja. Gotovo petina ispitanika reklo je da veruje da se ništa neće poći po zlu, ako su napustili svoje telefone na.

Zanimljivo, ovo u suprotnosti sa Namibije ispitanika, gdje ni jedan ispitanik je rekao su napustili svoje telefona tokom leta.

Ovo je bilo pitanje koje je postavio vijest stranice iz SAD-a za Huffington Post ranije ove godine, na broj putovanja stručnjaka, uključujući pilote i putne urednika.

Staro pravilo za stare telefone?

Izgledalo je konsenzus da ukazuju na to da je to bilo pravilo uspostaviti u ranije vreme, kada je manje razumio znanost iza ćelijski komunikacije.

Jedan od stručnjaka je bio komercijalni pilot i Executive Travel kolumnista, Chris Cook, koji je objasnio da nikada nije iskusio nikakve smetnje od mobilnih telefona na letovima je pilot.

Definitivno prekida iskusni

Ova povratna informacija je kontrastu odgovor na isto pitanje o online Q & A stranice, Quora, gdje pilot glavni i instruktor letenja na let akademiji, John Fiscus, izvještaji da je imao mobilni telefoni prekinuti svoju komunikaciju u nekoliko navrata.

Ovi prekidi, prenosi on, su malo više od zuji zvukove na svom slušalice znači piloti mogu pogrešno instrukcije iz kontrolne tornjeve, a ne kompletnu komunikaciju black-out. U svakom slučaju, kada je avion je trebalo da sleti, bilo nesporazuma može biti fatalna.

Postoje dokumentirani izvještaji mogućih poremećaja.

Američki informativni kanal ABC News uspio svoje ruke na IATA (International Air Transport Association) izvještaj navodeći da je bilo 75 dokumentirani izvještaji, od 2017. Godine, od "mogućih elektronskih smetnji koje ekipa vjeruje da su pripisuje uređaje kao što mobilnih telefona i tablete. Nažalost, ne naučna studija nikada nije sprovedena u provjeriti vjerojatnost za to.

Elektronskih uređaja i predstavljaju veliki distrakcija za putnike koji imaju za cilj da obrate pažnju na sigurnost najave.

U slučaju nezgode, često postoji malo vremena za kabinsko osoblje da ponovi upute, što znači da punu pažnju od putnika je imperativ.

Nažalost, presuda je neuvjerljivim.

Sa niko spremni da stave svoje glave na poslovičnu panju o tome, civilne vlasti avijacije izgledaju sigurno nastaviti igrati na sigurno, i vladajućih da elektronski uređaji ostati isključen tijekom polijetanja i slijetanja.

To se, rekao je, čini se sigurno da će i dalje biti oni koji odbijaju da se pridržavaju pravila.