Sve što trebate znati o putničkom osiguranju | BA.DSK-Support.COM
način života

Sve što trebate znati o putničkom osiguranju

Sve što trebate znati o putničkom osiguranju

(Članak Bertus Visser, izvršni direktor za distribuciju, PSG Osigurati)

Mi smo već skoro pola godine, a možda i na kraju-of-godišnje planove za odmor - ili ranije za neke - čini još bliže...

Prije nego što vas odvesti vaše sljedeće putovanje, bilo domaćih ili međunarodnih, razmislite o uzimanju na putno osiguranje za vas i vaše stvari zaštititi.

Mnogi od nas jednostavno može uzeti najjeftinija opcija za pokrivanje putovanje, ali da li si proverio da li će to biti dovoljno? Ispod su neka pitanja uzeti u obzir prije nego što jet off.

Zašto bih uzeti putno osiguranje?

Zamislite da ste bili da imaju hitan slučaj u stranoj zemlji, ili prirodne katastrofe prisiljava na evakuaciju mjesta boravite u? Šta ako je let otkazan, ili prtljag se izgubi? A šta bi ti uradio ako vaš pasoš ili novčanik ukradeno dok je na odmoru?

Šta bi ti, ako pasoš ili novčanik ukradeno dok je na odmoru?

Mnogi neobično - i često prilično ekstremne - događaji se dešavaju u svijetu, tako da je najbolje da se pokrije. Moguće je da se poklopac za terorističke napade, poplave i zemljotrese. Postoji čak i pokriti dostupan profesionalnim sportom ili aktivnosti u slobodno vrijeme, iako će biti nekih izuzetaka (kao što je Hang Gliding).

Kako da znam koliko poklopac mi je potrebno?

Dobro polazište je da provjerite sa svojim savjetnik ako vaš trenutni police osiguranja je bilo putovanje poklopac već uključeni. Međutim, to možda neće biti dovoljno. Putno osiguranje može varirati od jednostavnog politike koja pokriva vaše naprave u slučaju krađe, na sveobuhvatnu politiku koja će platiti air-lift da najbliži kvaliteta bolnici bilo gdje u svijetu u slučaju hitne medicinske pomoći.

U principu, medicinske, otkaza, prtljaga, kašnjenje, lična odgovornost i poklopac od nezgode su uključeni u politiku putnog osiguranja - s raznim ograničenjima, ovisno o vašim potrebama. Vaš savjetnik može pomoći u donošenju sigurni da ćete dobiti desni poklopac.

Da li sam ja shvatio parametre mog cover?

Će se primjenjivati ​​određena ograničenja, ovisno o tome gdje idete i koliko dugo ste putovati. Za međunarodna putovanja, mogu postojati viza koje utječu na politiku ili dijelovima svijeta gdje poklopac osiguranja je ograničen ili nepostojeće.

Mogu postojati medicinski ograničenja, kao i, kako mnogi zdravstvene aranžmani neće primjenjivati ​​u drugim zemljama

Mogu postojati medicinski ograničenja, kao i, kako mnogi zdravstvene aranžmani neće primjenjivati ​​u drugim zemljama. U ovim slučajevima, ili ćete trebati odvojene osiguranje ili mora osigurati da ste u mogućnosti da plati sve troškove liječenja iz džepa.

Domaće politike putnog osiguranja su uglavnom jeftiniji od međunarodne politike, jer oni obično ne uključuju medicinske pokrivenost (pretpostavlja se da imate druge aranžmane, kao što su medicinske pomoći, u mjestu). Ove politike fokusiraju na tebe kompenzaciju za probleme čisto u vezi sa putovanjima, kao što je otkaz i zatvaranja. Oni su generalno manje bitne, a možete uzeti u obzir svoju vrijednost na osnovi putovanje po putovanju.

Putovanje je često uzbudljivo, ali treba očekivati ​​neočekivano, kao život se događa dok pravite druge planove. Razgovarajte sa svojim savjetnik kako bi bili sigurni ste dovoljno pokriveni - i bon voyage!