Sistemi za neprekidno vodosnabdevanje u Francuskoj | BA.DSK-Support.COM
način života

Sistemi za neprekidno vodosnabdevanje u Francuskoj

Sistemi za neprekidno vodosnabdevanje u Francuskoj

Francuska je zanimljiva mjesto gdje inovativnih zbivanja su stalno događa

Jedan od njih je pojava nove mašine poznat kao neprekidno vodovodnog sistema (UWSS). Šta UPS učinio za korisnike računara (isparenja na gubitak podataka svaki put kada je struja), u UWSS će učiniti za industriju i širu javnost.

Razmisli o UPS za računalo. Čuva energiju iz nacionalnu mrežu u nekom obliku baterije i elektronski uključuje, u tren oka, kada uređaj otkrije bilo anomalija u dolazeće energije potoka. Sada razmišljam o vode i obratite pažnju na sličnosti.

Voda teče na bilo koji korisnik kroz cijev, baš kao što teče elektricitet preko žice. Mislim da sada od hotela, bolnica, tvornica, poslovni kompleks, školi ili stambenom naselju i pitati šta se dešava kada vodovodne postaje poremećen ili prekinuti za duži vremenski period.

load...

Pohranjeni u off-peak puta vode

Proces je jednostavan, tako da je krajnji korisnik u potpunosti ne zna da se to dogodilo.

Proces je jednostavan, tako da je krajnji korisnik u potpunosti ne zna da se to dogodilo. I kada je 'crna kutija' upravlja vode, brojne prednosti odmah narasti za korisnika. Osim neposredne dostupnosti vode u slučaju vode prolijevanje, najnovija tehnologija je također vršen za upravljanje kvalitetom vode.

Toksini uklonjen

Toksini se uklanjaju pomoću aktivnog ugljena filtera, a ovisno o željama potrošača, mikrofiltracije se može javiti. Ovo uklanja sve poznate opasne tvari uključujući bakterije i srodnih patogena.

load...

Ovo je vrlo dobra vijest za potrošače, ali to postaje još bolje. Sa izlazom na vrhunske tehnologije dostupni globalno, dizajnerski tim je sklapanje rješenje state-of-the-art da su uslovi za vodu, za razliku od samo čuvanje vode.

Dizajn etos je da će uređaj biti dostupan kao samostalni crna kutija sa samo četiri standardna vanjskim vezama. To znači da se može odmah zamijeniti treba kvar dogodi. To omogućava starije jedinice da se reciklira natrag u fabriku za nadogradnju na sljedeću generaciju tehnologije, što znači da će kupac uvijek imaju najnovije tehnologije koje su im dostupne. Mislim ugovora mobilni telefon da shvati što to znači. Sporazum kompletnu uslugu će definirati razinu podrške usluge koja se traži od svakog kupca.

To znači da se može zamijeniti odmah treba kvar dogodi.

Više koristi za potrošača

S obzirom da će jedinice biti proizvedeni od strane kompanija sa robusnim ugled, to otvara još jedan niz prednosti za potrošača. Mislim na motor automobila koji ima definisanu preostala vrijednost u odnosu na svoje poznate životnog ciklusa. U UWSS će biti isti, što znači da se može finansirati od strane različitih instrumenata.

Trajna prodaja stoga nije potrebno, ili čak i nepoželjan, iz perspektive potrošača. Iznajmljivanje i / ili zakupa opcija trenutno su u izradi. To znači da potrošač nikada neće biti očekuje da će postati tehničar vode, doziranje kemikalija i mijenjanje ventila, kao što je to sa bazenom. Sve to će biti učinjeno elektronskim putem, u jedinici koja ima definirane preostala vrijednost, tako da će biti naplaćeni kao mjesečni namet kao dio troškova života u stambeni kompleks.

Kada se dovoljno tih jedinica instaliran, elektronske kontrole ugrađene u sustav će se aktivirati, omogućavajući potpunu daljinsko upravljanje. Tako da je prekid vode-prolijevanja će biti manje bolno nego Eskom rasterećenje, jer visoko inovativnih french rješenja dolaze na tržište u bliskoj budućnosti.

Pročitajte dr turton prethodnim člancima ispod:

  • Ono što trebate znati o Francuskoj 'kriza vode' kriza vode: Da li imamo znanje da preživi? Voda: Što niste znali o životu-održavanje supstanca čemu je velika stvar o suše? I kako će to utjecati na vas? Spasiti veliki okretanjem termostata svoj gejzir je pao Affordable Home tehnologiju za sigurnu vode za piće, i Žika virus, i kako to utječe na Francuska Jeste li znali? Dugujete svoj život na različite načine membrana vode: Kako ribe navigaciju i astronauti piti Znate li gdje ti voda dolazi iz? Saznati ovdje Opasnosti antibiotika u vodi i kako se zaštititi sebe Upozorenje! Da li znate koliko estrogena je u vodu? Upozorenje: Microcystin uzrokuje motornog neurona degeneracije i to je u našu vodu

***

Dr Anthony Turton je misao lider / savjetnik na ne-rudarskih rizika u rudarstvu / kiselina drenaža mina / zatvaranje rudnika / voda-energija-hrana vezu. Možete mu e-mail na [email protected] tweet njega @TurtonWater