Putne informacije: Švajcarska | BA.DSK-Support.COM
način života

Putne informacije: Švajcarska

Putne informacije: Švajcarska

Vikend u Švicarskoj

Imali smo veliku priliku da kombinuju poslovni put u Cirih, uz posjetu prijatelju koji tamo živi. Ispostavilo se da je odličan turistički vodič, ostavljajući nas s mnogo drage uspomene.

Znati prije nego odete

Novac: Lokalna valuta je švajcarski Frank (CHF). Eura su prihvaćeni, ali možda nije uspio najpovoljniji stope.

Zračna luka: Najbliža komercijalna zračna luka je Zurich International.

Sezone: Ljeto je od juna do avgusta. Zima je od Dec-feb

Vrijeme: od srpnja do kolovoza, raspon dnevna temperatura je od 18 do 28C, a od januara do februara opseg je od -2 do 7C. U proljeće i jesen, raspon dnevna temperatura je od 8 do 15 C.

Iskustvo

Putovali smo iz Njemačke i odlučili uzeti vlak, a ne lete, u Zurich. Iako je putovanje traje duže vlakom, to može biti znatno jeftiniji, a vi nagrađeni s prekrasnim pogledom na planine, jezera i šarmantan malim gradovima. Neki od najslikovitijih pruga su ui oko Alpa.

Stigli smo u Cirihu kasno popodne, a sljedećeg jutra smo uzeli izlet, autom, do Brienzersee (Lake Brienz). Uzeli smo trajektom doći do druge strane jezera Zurich, a ono što slijedi je nezaboravan pogon u planine. Planine su prošarana malim skijališta i svaki grad je slika-razglednicu savršeno. Bilo je čak i malo snijega na jednoj od planina, iako je bilo rano proljeće.

Je Brienzersee je okružen slikovitim gradići, i stali smo u jednom od njih za osvježenje, prije vožnje dalje Interlaken, jedan od većih gradova nalazi između Brienzersee i Thunersee. To je tipičan turistički grad i mi smo prošetali kroz mali ulicama diveći se šarmantan stare zgrade. Vazduh je bio hrskava iz snijega na planinama, i ispunjen zvukovima prirode.

Imali smo brzi ručak, a zatim nastavio na našem putu u St Beatus Pećine, na obalama Thunersee. Oni su daleko najlepših pećina sam ikada istražen. Postoje vodopada unutar pećine, pa čak i putovanje u planinu je spektakularan. Gledajući, možete vidjeti slapove dolazi niz planinu, a gledajući dole su netaknute pogled na jezero. U obilazak u pećine traje oko sat vremena. Putanja hodaš je dobro osmišljen i nismo mogli hodati uspravno cijelo vrijeme. Vi, nažalost, nije dozvoljeno da slikaju u pećini.

Sutradan smo uzeli vlak putovanje u Luzern, gdje smo se ukrcali na brod Mount Pilatus u Alpnachstad. Sama voznja brodom je tako poslastica, s prekrasnim pogledom na jezero Zurich i okolne planine. Po dolasku u Alpnachstad, kupili smo karte za put do Mt Pilatus na zupčanik (Zahnbahn) željeznice, što vam omogućava da uživate u prekrasan pogled na jezero, planine i grad ispod. Planina je 2132m visok i pruge je na svijetu najstrmiji, sa 48% uspon. Na vrhu postoje mnogi gledišta iz koje možete vidjeti slikovite vizure na zelenilo i gradova ispod. Tu su i neki raritet trgovine i restorana. Bilo je malo hladno na vrhu i to može biti vrlo vjetrovito, kao i, tako oblače toplo. Uzeli smo žičare dole - to je vrlo strm nagib, a ako se boje visine, svoje najbolje da stoji u sredini automobila. Ti uzmi žičara na samit i odatle uzmete antenu Gondolas doći do dna.

Naš put u Švajcarsku put nije bio kratak i voleo bih da se vratim i istražiti više od svoje ljepote.

Strašan stvari

Netaknute i prekrasan krajolik

Očaravajući starih zgrada

Najbolji čokolade na svijetu

Vanjski avanture

Pouzdan javni prijevoz

Što manje super stvari

Vrijeme, to je uglavnom hladno i često kiša.

Cijenu - sve je skupo. Platili smo oko 4 eura za pivo, 3 EUR na kafu. Jesti u restoranu je oko 15 eura za glavno jelo po osobi. Možete dobiti pizzu za oko 10 eura

U presudi

Postoji toliko toga za vidjeti i raditi u Švicarskoj, tijekom cijele godine. To je vrijedi posjetiti, čak i za vikend. Vrlo lijep način da vidi je zemlja željeznicom. Razmislite o putovanje na Glacies izraze ili čokolade voz.

Savjeti za putovanje

Pokušajte da grad karticu koja nudi neograničen putovanje unutar grada, a ulaz u većinu muzeja.

Kupiti grickalice i lagani ručak na dućana, pre nego što se na dan putovanja.

Uvijek uzeti toplo, kišnog i vjetar-dokaz odjeću sa sobom.