Pogodi se: gde provesti poslednje zimske vikende ove sezone | BA.DSK-Support.COM
način života

Pogodi se: gde provesti poslednje zimske vikende ove sezone

Pogodi se: gde provesti poslednje zimske vikende ove sezone

(Caroline Požurite, prvi put objavljen na Travelwrite.co.za)

Udoban sa huktave požara ili peć na drva ove zime. Caroline Požurite predlaže šest prekrasna mjesta za odmor na uživaju u zimskim chill...

1. Tintswalo Atlantika, Table Mountain National Park

Smješten u podnožju Chapman Peak s dramatičnim pogledom na Hout Bay i Sentinel planinskih vrhova, Tintswalo Atlantic je poslastica sa svojim dnevnik vatre i pogled na burne zime mora.

Svaki apartman u ovom Boutique Lodge ima balkon ili terasu na rubu okeana, tako da možete disati na svježem Atlantika zraku kada talasi padne ispod. Mislim luksuz i spokoj u jednom od najlepših na svetu lokacijama.

2. Motseng, Lindani Private Reserve

Nudeći potpunu divljinu potapanja u Waterberg je 3 000ha Lindani Reserve, Motseng može primiti 18 ljudi, što ga čini savršenim za tri-generacijski okupljanja. Četiri odvojena stana pružaju u odnosu samoći, dok zajedničke prostorije ohrabriti vezivanje.

load...

Dana može biti potrošen brdski biciklizam, planinarenje, igra uočavanje, ili igrajući backgammon ispred pucketanje vatre u jednoj od njihovih osam loža - sve razmaku najmanje 3km raspada.

Susret žirafa, bivola, divlja zvijer, Kudu, zebra, babuna, majmun, i prase na svakom disku. Osoblje će dati ručne izrade jela na zahtjev ili možete samostalno razonoditi za potpunu privatnost. Samo tri sata sjeverno od Pariza automobilom, Lindani je malarija bez, dijete-friendly bolthole.

3. Mirna Mountain, Hekpoort

Boravak ovdje je kao opuštate u zemlji imanju dva blago ekscentrična ali uvijek zabavan ujacima koji se vraćaju gosti osjećaju kao porodica. Tu je biblioteka prepuna knjiga, kriket na travnjaka, robustan šetnje, romantične šetnje u parfimisana vrtovima, i gurmanske hrane koja bi mogla staviti Michelin kuvar na sramotu.

load...

Mnogi sastojci potiču iz Mirna planine vlastitim vrtovima. Tu je pucketanje vatre u trpezariji i rezervacija se preporučuje da nabavi jedan od tri u-suite kamina pripremljeni svakodnevno s drva za potpalu i suvo šišarke. Ako se osjećate kao ulazeći saznajemo, Sterkfontein Pećine su samo 20km vožnje na jug.

4. Lethabo Estate, North West

Potonuti u ležernom Lethabo iskustvo iz spa kupka uz čašu crnog vina - oči izvući preko zime Veld na vidjelo promene na Rhenosterkop Mountain šire.

Postaviti u Crocodile rijeke rezervi sa Pelindaba Road, ili 32 EUR, između Lanseria i Broederstroom, ovaj stilski eklektičan smještaj ima šest romantične apartmana za dvije, tri lože koja može primiti četiri ili više, a za samostalan seoska kuća koja može spavati 10 dijeljenje.

Svi Lethabo Estate lože imaju kamina u spavaćoj sobi ili dnevni boravak i osamljenih Obmotavajući grm, vodopada, ili pogled na rijeku. Blizu Cradle čovečanstva, aktivnosti uključuju izlete, jahanje-šapat join-up, ili požara ples. Možete samo-kater ili ručati u restoranu s pogledom na rijeku, gdje Nguni krave, konji, a stanovnik Impala dolaze u ugase žeđ.

5. Potato Patch, Greyton

Dolazi preko uskog 26 eura da zmija između Overberg je uljana repica, pšenica, i ovce livada, Greyton čini veliki vikend bijeg za pretraživanje tržište, i štedljivost shopping, dok djeca mogu ciklus uz glavnu cestu hrasta obložene.

Oko 140 km od Pariza, Greyton prodaje se kao "čista zemlja, bez aditiva" i Potato Patch, self-catering, originalni farmera vikendice da spava šest, zalihe dug život vrećice za kupovinu, solarna svjetla, i biorazgradivih sapuna.

Krompirom na imovinu - pet minuta šetnje od centra sela - i gosti su nadarena sa korpom organskih sezonskog povrća.

Sa tri dvokrevetne en-suite spavaće sobe, potpuno opremljenu kuhinju, a poseban ulaz vodi do skrovitih vrt i dvorište, vikendice je jedinstvena protivudarac generičke hoteli. Zimi lijevanog željeza peći Baby Godin osigurava čitav vikend je Toasty toplo.

6. Maliba Mountain Lodge

Nalazi se u netaknute subalpsku divljine dolini u srcu Lesoto, 5-zvjezdica Maliba Mountain Lodge nudi 5 600 hektara neravan divljinu planinskih terena u okviru jedne od rijetkih preostalih autohtone šume, dominiraju zrele Che Che drveća.

Šest luksuznih Basotho stilu brvnare svaku ponudu privatnih palube gledanja koja se proteže u srcu scenski šumskim planine. Ovaj nagrađivani Lodge ima spa, Bana Kids Club, 5-zvjezdica gurmanski restoran i neverovatno osoblje da zadovolji sve potrebe. Maliba je dva sata vožnje od međunarodne zračne luke Maseru.