Ova žena je zahvalna da bude paralizovana | BA.DSK-Support.COM
način života

Ova žena je zahvalna da bude paralizovana

Ova žena je zahvalna da bude paralizovana

Ona je oduvijek želio biti motivacijski govornik, ali nakon što je nekoliko predmeta na faksu je ispala jer je jednostavno "nije bilo dovoljno strastveni o bilo čemu govoriti o tome.

Meg slomila vrat kada je bila van planinarenje

Brzo naprijed nekoliko godina, a Meg se našla na dnu 40 stopala litice u St. George, Utah nakon skakanja za ono što je izgledalo kao gromadu ispred nje (u narednim vraća u ovoj oblasti, Meg se pita kako je ona mogao ikada pobrkao ovo robustan prostor za sve samo ne ono što je zaista izgledalo kao).

Meg slomila butine, ruke, ključnu kost, i vrat u slijetanju. Ruku i nogu zarasla, ali Meg je pokvaren vrat joj je donijelo C-7 kvadriplegičar, paraliziran od prsa prema dole i bez upotrebe ruke.

load...

Bez upotrebe noge, leđa, stomak ili ruke, Meg odbija da sjedi i dalje

Počela je da joj je put u invalidskim kolicima igrajući ragbi sa Utah Škorpiona. Nakon shvativši da sportski zapravo nisu njena stvar, Meg čeznula nešto više ženskog, što je, kako kaže, "nije zapravo dio svijeta u invalidskim kolicima.

Ali kada Meg saznala o nacionalnim gospođa kolica America Pageant, ona je skočila na priliku. 'Nikad nisam Pageants pre nego što sam paralizovan, kaže ona. 'Ali, samo sam htio nešto - ništa - girly. Utah nije imala gospođa program za invalidska kolica tako Meg takmičili kao nezavisni delegat u državljana u New York - 16 mjeseci nakon što joj je slomio vrat. Ona je osvojila 'Spirit'.

Osnovana Gospođa kolica Utah

Nakon povratka kući gospođe kolica Amerike, Meg i njen dečko (sada je njen muž) osnovana gospođa kolica Utah. Uz mnoge takmičara i publike preko 1 300, to stanje inscenacija je narasla na tri starosne grupe i postao je jedan od najvećih u zemlji.

load...

Završila je visoka stručna sprema

Meg završila svoje fakultetsku diplomu na State University Weber u komunikacijama i minored na engleskom jeziku. Supruga je upoznala na faksu prije nego što je bio paralizovan i on ju je posjetio dok je bio u bolnici. Bili su u braku četiri godine kasnije, 29. Februara u Salt Lake Temple.

Meg muž, Vit, je finansijski analitičar za Weber State University u dan i pol vremena izvođač noću. Oni uživaju poslovanja i dom projekata zajedno i vožnju bicikla (dobro, Meg vozi svoju ruku ciklusa i Whit vozi njegov monocikl. Zajedno, oni imaju četiri točka i mnogi čudno izgleda). Oni imaju jednu kćer, Zula Mae, koji je rođen 2017. Godine.

Pogledajte ovaj inspirativan intervju sa Meg ispod: