Majčin dodir | BA.DSK-Support.COM
način života

Majčin dodir

Majčin dodir

Vjerujem da roditelji instinktivno znaju da dodir ne samo da umirujuće za svoju djecu, ali i da se komunicira ljubav na duboke nivou.
Milovanje obraza, dugo i duboko osjetio zagrljaj, ili trljanje ogrebao koljena 'određene vrste dodira reći djetetu da su voljeni i sigurno.
Nauka je konačno sustigao i nakon godina istraživanja su potvrdila ono što roditelji su uvijek zna 'da dodir je izuzetno korisno za zdravlje vašeg djeteta i blagostanja.
Prema Massage Therapy Association Francuske, "Dodirni i masažu ima prednosti (emocionalno kao i fizičke), kao što su čulne i mišićne stimulacije, opuštanje i upravljanje stresom, da navedemo samo neke od njih."
Dr. Tiffany Field, Instituta za istraživanje Touch na University of Miami School of Medicine (UMSM), izjavio je u godišnjem sastanku Akademije američke pedijatrije, "Naše istraživanje sugerira da dodir je jednako važno za dojenčad i djecu kao jelo i spavanje.

Dodir izaziva fiziološke promjene koje pomažu dojenčad i djeca rastu i razvijaju se. Na primjer, masaža može stimulirati živce u mozgu koje olakšavaju apsorpciju hrane, što dovodi do brže debljanje. Takođe, smanjuje nivo hormona stresa, što dovodi do povećane imunološke funkcije ".
Prema dr Field, dodirni terapija uključuje bilo lagano milovati ili više čvrsto na dodir duboko pritisak u tri glavne regije djeteta tijelo -
1. Lice, vrat, glava i ramena.
2. Ruke i šake.
3. Back, noge i stopala.
Vaše dijete ne samo da će imati koristi fizički od dodira, ali emotivno previše

Ako ste pronašli vaše dijete je posebno nesiguran, nametljiv, neizmirene ili uznemirena novim događaj (kao novi brat ili sestra, kreće kući, razvod, nova škola, itd), dodir može ići dug put prema davanje vaše dijete duboki osjećaj sigurnosti i osjećaj biti voljen.

load...

Osim vida, mirisa, sluha, dodir i okus, ljudska bića imaju i vestibularne smislu (smislu gdje se nalazite u svemiru - povezan usko sistemu u unutrašnje uho) i proprioceptivnog smislu (smislu gdje ti dijelovi tijela su u međusobnom odnosu, a osjetljivost na pritisak i iskustvo gravitacije).
Ovo 7th Sense, propriocepcije, je vrlo stvaran, i utiče na vaše emocije na isti način kao i druga čula utjecati na raspoloženje - na primjer umirujuće osjećaj meke pokrivač u ruke, ili osvježavajući miris jasmina u proljeće.
Možete dobiti mnogo vašeg proprioceptivnog "ulaz" iz zglobove i mišiće, zbog čega je masaža i dodir duboko pritisak je tako umirujući. Kada poviti novorođene bebe, dajete čitavo telo dodir duboko pritisak i hrani svog proprioceptivnog smisla umirujući način.
//

Sada kada znate važnost dodira, možete ga koristiti kao način da se umiruju i vaše dijete u trenucima stresa, pa čak i kao svakodnevno sredstvo za boravak povezan.
Jednostavan način da se to postigne je nježno, ali čvrsto, držati i stisnuti ruku vašeg djeteta od svojih ramena u ruke, krećući se polako i simetrično s obje ruke. Možete učiniti isto na od svojih bokova na noge. Da li ovaj spor i stalnom kontaktu duboko pritisak za najmanje 5 neprekidnog minuta kako bi bili sigurni poruku probije.

Prednosti dodira duboko pritisak može biti odmah umirujuće, a ako radi redovno, mogu stvoriti dugoročne osjećaja blagostanja i sigurnosti.
Dobra vijest je da možete povezati sa svojim djetetom na ovom nivou danas - pa reci im da ih volite kroz dodir.

O autoru

Loren Stow je majka, fotograf i freelance pisac, specijalizirana za roditeljstvo i posebnim potrebama članaka. Ona je trenutno zamjenik stil života urednik sjajnom roditeljstva časopisa, kao i pisac za roditeljstvo blog zove praktično. Njena strast leži u otključavanje potencijala koje svaki roditelj mora da bude njihov najbolji 'sa znanjem dolazi moć i kada znamo bolje, radimo bolje.

load...