Hajde da razgovaramo o finansijskim implikacijama da imamo dete | BA.DSK-Support.COM
način života

Hajde da razgovaramo o finansijskim implikacijama da imamo dete

Hajde da razgovaramo o finansijskim implikacijama da imamo dete

Bebu je velika prekretnica, i odluku koja će utjecati na skoro svaki aspekt vašeg života, a ne najmanje od svih vaših financija.

Od trudnoće do rođenja

1. Šta su najskuplji troškove bebu?

Neke ključne troškove treba imati na umu odnose na osnovni pribor potreban za izmirenje vaše dijete u svoj novi dom - a kolica, safety car sjedište, dječji krevetić, odjeću i niz manjih predmeta. Ovaj trošak ne treba potcenjivati ​​i često je jednako mnogo hiljada randa.

Troškovi će se razlikuju od porodice do porodice, ali kao smjernica bilo bi logično da ima najmanje 1 EUR 000 na raspolaganju za početnu kupovinu Essentials i da imaju mjesečnu odredba budžet od oko 1 500 eura (bez troškova medicinske pomoći).

Troškovi prije isporuke može postati prilično skupo, od ginekologa posjete nutritivnih zdravlje dodataka za majku.

2. Kako mogu očekuju roditelji učiniti da smanjim ove bez ugrožavanja zdravlja njihovih porodica?

Općenito govoreći, ako pripadate šeme medicinske pomoći ćete biti pokriveni za većinu prenatalnog troškova, kao što su standardnim testovima, skenira i sama stvarne cijene isporuke. Međutim, važno je napomenuti da postoji niz dodataka koje bi trebalo uzeti u trudnoći koji se obično nisu pokrivene medicinski sheme.

Onda naravno, tu je i trošak dodavanja zavisne sa svojim medicinskim shemu koja, ovisno o shemi ste na, sveobuhvatnost poklopca pruža lako može vas koštati između EUR 19 i EUR 1 50 mjesečno.

3. Šta je, po vašem mišljenju, je najbolji način da roditelji planiraju za financijsku dobrobit svoje porodice kada očekuju novu bebu?

Prema istraživanju iz različitih izvora, gotovo polovina svih trudnoća neplanirana. S obzirom na to da je od ključnog značaja kako bi se osiguralo da ste početi graditi gnijezdo jaje što je prije moguće nakon što počnete s radom. Ovo bi trebalo da se pruža preko i iznad normalne penziju tip štednje, jer su te uštede uglavnom nisu dostupne dok ne dođete do dobi za odlazak u penziju.

Jednostavan ulaganja povjerenje jedinica pogodna za vaše specifične apetit rizik je često najprikladniji uštede vozilo jer omogućava pristup različitim vrstama imovine rasta na vrlo mali mjesečni doprinos i pruža fleksibilnost za pristup sredstvima u bilo kojoj fazi ukoliko se ukaže potreba. Izbor najprikladnije investicija treba prepustiti savjetnika, koji bi trebao biti imenovan u najkraćem mogućem roku nakon početka rada.

4. Kada treba početi štedi za vaše dijete i koja je važnost budžet za svoju porodicu? Možete li dati primjere nekoliko jednostavnih područjima gdje porodice mogla smanjiti rast svoju ušteđevinu?

U većini slučajeva novi roditelji vole da ulaganje u ime svoje djece, a to se može pokrenuti čim imate rodni list. Prva godina ili tako nešto nakon što je dijete obično prilično remeti iz budžeta perspektive ali čim imate na raspolaganju mjesečni protok gotovine, to bi imalo smisla početi štedi za obrazovanje vašeg djeteta.

Izrezivanja na lični rashodi zabave je obično prilično lako u prvih godinu ili dvije nakon što dijete - čisto jer će vaše dijete uzeti sve svoje slobodno vrijeme i još mnogo toga! Rezanja luksuzne stvari, a ne preko-potrošnja na predmete koji se smatraju, ali beba potrebama "koji su zapravo samo" statusni simboli beba "je također važno kao ove uštede, ako na odgovarajući način uloženo, značajno će poboljšati vašu sposobnost da pruže vašem djetetu s dobro obrazovanje.

Imajte na umu da "štednja je jednostavno kasni potrošnje i sa troškovima obrazovanja raste na više nego dvostruko stopa inflacije, vi ste vjerojatno da je potrebno provesti značajan iznos na vaše dijete u budućnosti.

5. Koji zdravstveno osiguranje opcija je najbolja, imajući u troškove umu, kao što su pedijatar posjeta, vakcina, liječnik i stomatolog posjeta kao dijete dobiva stariji?

A potpuno sveobuhvatan medicinske sheme koje nude priznati i renomirana firma je uvijek najbolja opcija. Najopsežniji opcije, uključujući komponentu štednje da pokrije dio troškova participacije bi bilo bolje, ali mnogi od tih opcija su izuzetno skupe i ne mogu priuštiti da je prosječna par osnovati porodicu.

Međutim, postoji niz alternativnih opcija koje su dostupne kroz većinu sheme koje služe kao paravan za najznačajnijih i vjerojatno medicinske rizike koji također dozvoljavaju akumulaciju komponente štednje koji bi trebao pomoći u slučajnu, dan-to-day troškova ste vjerovatno nastati. Ove opcije su obično više pristupačne i bolje odgovara prosječnom čovjeku.

Ako imate adekvatnu dostupni mjesečni protok novca u budžet za pokrivanje svih normalnih dana u dan nepredviđenih troškova, posjeta i vakcinacija doktora, plan bolnica može biti najpogodnija opcija jer bi to pokriti troškove većini velikih medicinskih troškova. Industrija je medicinska pomoć je vrlo složeno okruženje i najpogodnija opcija bi se razlikuju od porodice do porodice. To je imperativ da dobiju stručne savjete registrovanog finansijskog savetnika da je registrovano sa Medicinskim Vijeća šeme. 

6. U slučaju neočekivanog trudnoće, da li postoje mogućnosti financijsko planiranje koje roditelji mogu koristiti u kratkom vremenu kako bi se osiguralo da su financijski spremni?

Najbolji pristup je da se odmah obratite finansijskog savetnika za procjenu vaš trenutni budžet i vaše strukture aktive i pasive da vidimo da li postoji način da se poboljša protok novca u kratkom roku. Ovo bi moglo uključivati ​​ukidanje nepotrebne pretplate, konsolidaciju neke od vaših duga ili čak prodaje određenih nebitne imovine. Ovaj proces treba pristupiti oprezno kako bi se osiguralo da je neposredni plan je podržan od strane dugoročni plan da se postigne svoj krajnji dugoročni ciljevi i da te vrati nazad u poziciju da ste bili u prije nego što ulaže značajne prilagodbe na svoj način života.

U školi će godina

1. Šta bi roditelji očekivati ​​da će platiti od predškolskog do faze srednjoškolskog obrazovanja, imajući u vidu eskalacije?

Uzimajući u obzir trošak u prosjeku model C školi, troškovi školovanja u periodu od 12 godina, podešavanje za godišnje raste i inflacija, bi bio jednak oko 13 EUR 000. Vaš prosjeku privatne škole bi koštala oko tri i pol puta kad je obračunat na istoj osnovi.

2. Šta rashodi odnose se na vannastavne aktivnosti?

Vannastavnim aktivnostima bi se razlikuju od djeteta do djeteta i da je važno procijeniti što škole nude kao dio njihove standardne vannastavnih programa. Međutim, iako je važno kako bi se osiguralo da vaše dijete je aktivan, postoje mnogi vrlo jeftin aktivnosti u ponudi. Za standardne aktivnosti, dodatne troškove bi nabavku potrebnih ruho i sportske opreme.

3. I troškovi za internat?

Iako internat je opcija, au nekim slučajevima potreba, troškova i hranu bi se djelomično offset kao ovi troškovi nisu nastali kod kuće. Troškovi se razlikuju od škole do škole, ali na 000 eura 1 mjesečno, eskalaciju godišnje na 10% i prilagođen za inflaciju, gledaš oko 1 70 000 eura za normalno 12 godina školovanja.

4. Kako o troškovima koji se odnose na školske ekskurzije i ture?

Kao i vannastavnih aktivnosti, ovi troškovi se može upravljati, ali to bi imalo smisla budžet za njih unaprijed. Većina škola imaju određene redovne izlete i da su u stanju da pruže dobar pokazatelj onoga što će vjerovatno biti svake godine te troškove.

Tercijarno obrazovanje

1. Koji su prosječni troškovi jednog visokog obrazovanja i povezani troškovi, kao što su putni, smještaj, knjige i vannastavne aktivnosti?

Ovaj trošak će varirati ovisno o fakultetu, da li je preko korespondenciju ili puno radno vrijeme nastave, i da li ili ne uključuje i hranu.

2. Koliko dugo prije nego što dijete počinje svoj tercijarno obrazovanje treba roditelji počinju svoje financijsko planiranje, a ono što su neke od svojih mogućnosti?

Planiranje za tercijarno obrazovanje slijedi isti način kao i planiranje za školovanje.

3. Koji planovi su najbolje za kratko i dugoročno planiranje? Spasava jedina opcija ili da roditelji uključe određene osnove da se osigura iznos raspoloživog dohotka je dostupna za potrebe ad-hoc porodice?

Efektivna budžetiranje kao porodica je jedini način da se osigura bilo kakvu šansu dugoročne finansijske slobode. U ranoj fazi, preporučljivo je da se osigura da pokrijete raznim rizicima koji vaše porodice mogu biti izloženi, kao što je rizik od smrti ili invaliditeta dobitnik hleba. Vremenom ovo treba da bude dopunjen uštede osigurati kratkoročne i ad-hoc potrebe, i na kraju do uštede koje su strukturirane da pruži dugoročne vraća za snabdjevanje hranom za životne događaje, kao što su odlazak u penziju. To se može postići kroz vrijeme implementacijom strogog budžeta i uz podršku sveobuhvatnog dugoročni finansijski plan provodi nadležni finansijski savetnik.

4. Iako je poželjno da roditelji početi planiranje za visoko obrazovanje svoga djeteta rano, ne svi rade. Za roditelje počevši kasno, koje opcije da li imaju da im pomogne u tome što je financijski spreman za visoko obrazovanje svog djeteta?

Kao što je gore navedeno, u slučaju neočekivanog trudnoće postoje različiti načini na koje novčani tok može se povećati za pružanje za takve troškove. Dodatne alternative uključuju finansiranje studentskog duga i apliciranja za stipendije kroz razne korporativne institucije.