Da li ste osoba koja tražite? | BA.DSK-Support.COM
način života

Da li ste osoba koja tražite?

Da li ste osoba koja tražite?

"Pročitao sam i hodao kilometrima noću uz plažu, pisanje loše prazan stih i potrazi beskrajno nekoga divno ko će izaći iz tame i promijeniti svoj život. To nikada nije palo na pamet da je ta osoba mogla biti ja." - Anna Quindlen

Ovaj citat je toliko duboka, ekspanzivan, i otkrovenje, ali njegov zaključak je tako jednostavno.

Mi imaju tendenciju da obožavati toliko ljudi da smatramo da su osvojili planine nemogućnosti, odnijela lavina loših okolnosti, plovili olujnim vodama i skočila iznad struje vjetra nemira.

load...

Oni se moraju poštovati, možda čak i poštovali sigurno

Oni su postigli svoje ciljeve, savladali svoju sudbinu. Ono što mi je potrebno da shvate je da nikada ne treba negirati vlastite dostignuća.

Da li ste bili u situaciji u kojoj mislite da je vaš stihovi su prazne i čini se da pretragu je beskrajan? Da li ste ikada pogledajte oko za to "neko", koji bi vam dati pauzu ili otvoriti vrata uspjeha za vas?

Da li ste ikada rekao da sebe i druge da je okolnost izvan vaše kontrole je doveo do vaše neblagovremene neuspjeh? Da li ste bili sjedi u limbu čekajući mana kiše s nebesa? Da li ste ikada smatrali da vaši napori bili uzaludni, nije dovoljno dobro za sebe a kamoli druge?

load...

Vjerujte mi niste sami!

Vidiš, kada su svi naši izgovorima, iluzije i percepcije su oduzeta, nalazimo se stoji goli pred ogledalo koje odražava jedna velika istina: mi smo na kraju odgovorni za naš vlastiti život, a to je tako gorka pilula.

Prošlost je obično pokazatelj budućnosti (psiho) i ako postoje stvari koje nisu ponosni, jedina osoba koja ima moć da različite odluke danas, si ti.

Ovog vikenda Želim vam pronaći mjesto pod suncem, a mjesto na obali, deku u parku, na trenutak pored vatre - mjesto gdje vaš duh počiva i vaš um možete pronaći mir.

Uzmite vremena da razmisle o tome koliko ste došli u svom životu

Budite zahvalni za padova, jer su lekcije na kojoj će se graditi novu budućnost. Budite zahvalni za dostignuća, kao što su vaši spoticanja kamenje na stepenice koje vode na svoj krajnji ciljevi.

Imamo sve hodao trnovit obrasle staze i pojavili blago modrice i izgreban, ali trijumfalno. Brda smo popeli možda nije Everest, ali oni su bili naši brda. Trebalo bi da zvuk zvona i pop čep!

Ste VI osoba koja može promijeniti svoj život!