Zašto je kondicioner neophodan za etničku kosu: stilista | BA.DSK-Support.COM
Moda

Zašto je kondicioner neophodan za etničku kosu: stilista

Zašto je kondicioner neophodan za etničku kosu: stilista

Do Betito Ebengo, šef Stylist na ORS Francuska (ranije Organic Root stimulator)

Etničke kose zbog svoje grublje strukture, treba proteina za jačanje kose i vlage za sprečavanje kosu gleda dosadno. Tretman? Uređaj, naravno!

Neophodno je uključiti uređaj u svoj sedmični čišćenja režima jer koriste samo rezultati šampon u isušivanje vlage iz kose i vlasišta ostavljajući kosu krhki i izložena elementima.

Uređaj ima mnoge prednosti za zdravlje vaše kose:

  • Vraća vlagu i čini kosu glatkom Poboljšava elastičnost kose, čime je jači to prestane otpuštaju i lom to osigurava da kosa može upravljati i lako stil i, sve u svemu, promovira zdrav rast kose.

Uređaj treba primijeniti nakon svakog šampon

Sa toliko uređaja od kojih se može izabrati, to je lako izgubiti između sve sastojke na polici.

U odabiru dobar uređaj, obratite pažnju na sljedeće sastojke: biljnih ulja kao što su maslinovo ulje, arganovo ulje i Monoi ulje; amino kiseline (dodaje snagu); panthanol (vitamin koji promovira rast kose); i polimera (hidratantna agenata)

U odabiru dobar uređaj pazi za sljedeće sastojke: biljnih ulja kao što su maslinovo ulje, arganovo ulje i Monoi ulje; aminokiseline (dodaje snagu); panthanol (vitamin koji promovira rast kose); i polimera (hidratantna agenata).

Osim raznih sastojaka koji ima dodatno izbor između normalnog uređaj, koji se ne ispire i uređaj tretmane

Je pravilo je da je normalno uređaj je na bazi ulja, a ne ispire sa kose je na bazi vode i tretman uređaj sadrži dodatne proteine.

Ali koji za korištenje?

Normalno uređaj se preporučuje za kosu koja nije ekstremno suha.

Jer je na bazi ulja, treba isprati iz kose nakon dva ili tri minute da spriječi kosa postane teško.

Na bazi vode ispire sa kose preporučuje se za kosu koja ima tendencije da bude vrlo suha. Zbog svoje bazi vode lako prodire vratila kosu bez dlaka za izradu teško. To se najbolje primijeniti prije stajling i da će ostaviti kosu sa dodatnim sjaja.

Duboko tretman uređaj se preporučuje ako je vaša kosa je pretrpjela štetu od kemijskih tretmana. Dodatni protein je duboko apsorbira zbog duže odsustvo u vrijeme obično 15-20 minuti, čime popravljanje kose i obnavljanje vlage ravnotežu kose.

Ovde u ORS preporučujemo sledeće proizvode:

ORS arganovim uljem Fortifying regenerator
ORS HAIRepair njegujući regenerator
ORS Olive Oil hranjiva regenerator
ORS dlake Majoneza
ORS Monoi ulja protiv lomljenja ispire u uređaj Crème

Ako želite više informacija o najboljim praksama za uređaj pratite nas na društvenim mrežama - Twitteru: @ors_sa i Facebook: ORSSouthFrance.

O Betito EBENGO

Dok je studirala prema diplomu kemijskog inženjerstva, Betito Ebengo honorarno kao frizer. Nakon što je diplomirao na Nacionalnom Pedagoškom fakultetu (NPU) u Kinshasha on se preselio u Pariz gdje je usavršavao u modi kosu broj programa obuke prije ulaska ORS Francuskoj kao dlaka tehničar u 2017. Od tada Betito je honovanja svoje sposobnosti kao Stilist i ubrzo je promoviran u glavu stilista i olova edukator na ORS Francuska.

S posebnim interesom u odnosima između kose i kozmetike, on je neprestano istražuje sigurnost i efekte hemikalija koje se koriste u proizvodima za kosu.

Betito je oženjen i ponosni otac dvoje djece. On je polu-profesionalni košarkaš koji voli da Rumba kada on nije u kuhinji kuhanja jedan od njegovih omiljenih Francuska jela.