Vuna vrijedi zamijeniti mikrobeje sa alternativama koje su pogodne za okean | BA.DSK-Support.COM
Moda

Vuna vrijedi zamijeniti mikrobeje sa alternativama koje su pogodne za okean

Vuna vrijedi zamijeniti mikrobeje sa alternativama koje su pogodne za okean

Woolworths je objavio da sve plastične mikročestica su uklonjene iz svojih privatnih robnih marki ljepotu i proizvoda za osobnu njegu, što olakšava potrošačima da bi izbjegli da dio ekološki problem koji izaziva zabrinutost u svijetu.

Dobra vijest za sve one koji vole koriste lica i tijela piling je da mikročestice su zamijenjeni biorazgradivih sastojaka koji pružaju isti kvalitet piling.

"Mi to slavi kao važnu prekretnicu u našoj Good Beauty Journey", kaže Deshi Mudli, Woolworths kvalitetnu inovaciju i Sourcing Manager.

Mikročestica su maleni, ne biodegrable plastične sfere koje su naširoko koristi u lice i tijelo piling za isporuku pilinga akciju. Jedva vidljiva ljudskom oku, je veličina minutu microbead koji uzrokuje velike probleme.

load...

Mikročestica su maleni, ne biodegrable plastične sfere koje su naširoko koristi u lice i tijelo piling za isporuku pilinga akciju. Jedva vidljiva ljudskom oku, to je veličina microbead minuta koji uzrokuje veliki problem

U astronomskim brojevima, oni teku naše lavaboa i kade, kroz kanalizacionih sistema za zalijevanje biljaka tretmana koji su u mogućnosti da ih filtrira. Na kraju krajeva, oni završiti kao veliki doprinos toksične plastike supa u našim oceanima i slatkovodne sistema, stvarajući veliku opasnost za morski i vodene život.

Ne postoji poznati način za uklanjanje mikročestica iz okeana, a situacija je postala tako teška da vlade, kao što su Velika Britanija i Italija trenutno izradu zakona o zabrani korištenja mikročestica ljepotom industrije u tim zemljama.

load...

Trenutno, Woolworths je zamijenio mikročestica sa prirodnim i biorazgradivih alternative, kao što su ulje jojobe perle, jezgra kajsije i sintetički vosak perle

"U narednom periodu, za sljedeću godinu lansiranje novih kozmetičkih proizvoda uključuje soli i šećera piling. Kao dio Woolworths 'Dobro Beauty Putovanje obaveze, svi naši privatnih robnih marki kozmetičkih proizvoda također podržao Ljepota bez okrutnosti, dajući klijentima mir. ", Dodaje Deshi.

Woolworths kozmetičkih proizvoda sada sa biorazgradivi mikročestica:

  • Woolworths piling - 6 EUR, 95 Opustite Range Body Scrubs (zob, mlijeko, Cashmere ili meda) - EUR 5, 00 Sastojci Body Scrubs (Vanilla, Marula, Maslina ili Rooibos) - EUR 5, 00 JT jedan piling za tijelo - 4 EUR , 95