Na koži je izuzetna stvar | BA.DSK-Support.COM
Moda

Na koži je izuzetna stvar

Na koži je izuzetna stvar

Biliona mikroba, od tisuće vrsta, pozovite vašu kožu kući. Normalno, oni se slagati i pružaju gradivni blokovi koji čine vašu kožu zdrav i lijep, ali ako poremetiti ove glatko funkcionisanje zajednice mikroba, problem počinje... Starenje stope rastu i fizičke manifestacije poremećaja (mislim akne, ekcem i osjetljivost) početi stražnji svoje ružno glavu.

Naravno, to nije samo čisto-cut slučaju raste farmu mikroba na epidermisu - dobri momci mogu biti loši momci... Ovisno o situaciji

Uzmite Psuedomonas aeruginosa ( 'dobar bakterije' koje se prirodno živi na koži). U njemu je zasluženo kući na svojoj koži, to luči pseudomonic kiselinu koja pomaže u sprečavanju infekcije kože, ali ako mikrobiom vaše kože je u nevolji (dysbiosis), može ući u vaš krvotok. Onda se uključuje strane, stvarajući pustoš u vašem gastrointestinalnog ili respiratornog sistema.

Zvuči pomalo kao filmska zemljište stvarno - bakterija na koži ostane jak, ja sam ih uništiti i oni okrenuti i pobjeći, ulazi zabranjeno teritoriju i ometaju drugi sistem, sve dok ostavljajući moju kožu nezaštićeni i ranjivi na napade iz realnog Enem.... Nije "sretan završetak" placu.

load...

Pa kako ćemo izbjeći ove katastrofe? Kako se održava ravnotežu koja čuva vaše barijeru funkcija netaknut? Evo kako, i to nije teško:

Savršen pH kože je oko 4,5. Ovo predstavlja nešto poput kiselina kupka za patogenih mikroorganizama, ali je kao ljetni odmor za dobre momke. Mnogi bar sapuni i pranja su jako alkalni. Nemojte ih koristiti - vaša koža može trajati 18 sati da se oporave, do kada ste oprao opet i tako dalje i tako dalje i tako dalje. PH uravnotežen proizvodi su vjerojatno najvažnija stvar koju možete dati vašoj koži.

2. Izbjegavajte antibiotika i antiseptici - oni ubijaju bakterije

Vi znate da, to je razlog zašto ih koristite... Ali sada i to da ne treba ubiti svojim prijateljima mikrob (jer će vaše mikroba neprijatelji napasti), tako da prestanite da koristite mikroba, ubijanje napitaka i losioni (osim ako si moj hirurg).

3. Look za organske proizvode sa blagim konzervans sistema

Opet, konzervansi ubiti mikrobe (koji želi krzneni hidratantnu kremu?), Ali s nekim formuliranje vještine konzervans sistem može označiti sve kutije.

load...

4. Prebiotici povećati probiotika

Mi smo ti nisam rekao na početku, ali probiotici su dobri mikrobi smo govorili. Prebiotici su hrana im je potrebna kako bi se procvat. Tako dobije pravo mikrobi je važan početak, ali hranjenje i da ih hrani je odličan način da se preseli u #FutureOfSkincare.

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa probiotik nauci za kožu, slobodno doći u dodir na [email protected]