Botox - prednosti i slabosti | BA.DSK-Support.COM
Moda

Botox - prednosti i slabosti

Botox - prednosti i slabosti

U društvu opsjednut izgledom, žene su se drastične mjere da zadrže neizbježne zub vremena. Jedan od najpopularnijih oružja u ovom konkretnom bitka je bila upotreba botoxa....

Ono što je Botox i kako to radi?

Zasniva prvenstveno na botulinum toksina, Botox injekcija su postali oslonac kozmetičke industrije i također se koristi za liječenje nekih medicinskih stanja, uključujući pojačano znojenje i migrene.

Kao i kod bilo kojeg medicinskog tretmana, ubrizgavanje botoksa nisu bez mana

Za liječenje, Botox je obično ubrizgava u grlu ili ispod pazuha

Ove injekcije mogu nositi čitav niz nuspojava, uključujući infekcije kože, alergijske reakcije, vrat ili bol u leđima i groznicu. Mogućnost patnje neželjenih efekata može ovisiti o broju varijabli, uključujući i starost, pol i opće zdravstveno stanje pacijenta.

load...

Kozmetičke injekcije se obično nanosi direktno na mišiće lica

Kozmetičke injekcije, obično nanosi direktno na mišiće lica, imaju potpuno drugačiji učinak na tijelo i nose svoj skup mogućih nuspojava.

To uključuje bol na mjestu uboda, privremena glavobolja, manje modrice i otekline, i manjih krvarenja. U zavisnosti od pojedinca i vrste Botox se koristi, gripe poput simptoma, respiratorne infekcije i privremenog spuštenim mišića oko očiju i usta može doći.

load...

Za mnoge ljude, prednosti Botox injekcija nadmašuju bilo kakve moguće nuspojava

Od botulinum radi na privremeno paralizirati mišiće lica, to može spriječiti pokrete koji uzrokuju bore da se razvija, ostavljajući kožu tražim glatke i bez nabora. Nažalost, ovaj efekat je samo privremeno i ponavlja injekcije će biti potrebno da se održi željeni izgled.

// ->
Jer botoks treba da se upravlja na redovnoj osnovi, to može dovesti do još jedan veliki nedostatak, odnosno otpor.

Nakon nekoliko injekcija, tijelo može početi da se razvije netoleranciju za botoks, zbog čega se zapravo bore protiv efekata injekcije. Kada se to dogodi, čak i redovne injekcije više ne može proizvesti željeni učinak.

Botox se mora davati obučeni profesionalni

Bilo da se s obzirom na koristi botox za kozmetičke ili medicinske svrhe, to je imperativ da ste ga davati samo obučeni profesionalac.

Nažalost, kao što je povećao popularnost Botox kao kozmetička poboljšanja, tako da ja imam broj nelicenciranog pojedinaca koji pružaju Botox tretmana. Zbog svoje inherentne opasnosti, neophodno je da botoks treba pažljivo rukovati da se izbegne tragičnih posljedica.

Svi mi želimo da izgledaju mlađe i osjećati bolje oko sebe, ali ne i kozmetički tretman bi trebao ikada poništavaju naše zdravlje. Botox može raditi čuda, ali to je vrlo opasna tvar i koristi ga nikada ne bi trebao biti nešto što vas olako. Dobro razmislite prije nego što se odlučite da ide Botox put; to bi mogao biti najmudriji odluka koju ikada!