Borbene linije preko linija za bojenje | BA.DSK-Support.COM
Moda

Borbene linije preko linija za bojenje

Borbene linije preko linija za bojenje

Kroz vjekove, koji ima Sun Tan je otišao od toga poželjno kao statusni simbol, ali bi trebalo da bude imajući vaše kože na sunce, u potrazi za ten?
Da li mislite da vaše kože kao ukras da bude ogoljeno kada se vreme otopli? Ili je to jednostavno zaštitne ljuske, instrument za dodir, ili Tell Tale znak tvojih godina?
Rečeno je da su oči prozor u svoju dušu, jer vaša koža je prozor u svoj unutarnji zdravlje. To je i najveći organ tijela, a koji treba posebnu pažnju.
UV zrake imaju sposobnost da izazove haos na suncu izložene kože, a iako one ubica zraci mogu osjetiti senzacionalno, kumulativni efekti izlaganja suncu nisu tako poželjno.

Sa godinama, sve dijelove kože smanjiti u veličini i funkciji

Koža postaje tanja, kosu, i još krhka. A ćelije odgovorne za kožu pigment postao manje aktivan tako da ten kože manje lako.
Najčešći kumulativni efekti opsega izlaganja suncu od bora, zamrljane pigmentacija, pjege / sunce mjesta, suntans, opekotine, čak i oštećenja očiju. Sunce oštećene kože postaje manje fleksibilan i lakše modricama.

Oštećenja od sunca je glavni uzrok raka kože

Jeseni, zime i proljeća će iznositi najmanje 20% [UV] izloženosti koje imamo, ipak, nema sumnje da je većina štete sunce se događa u ljetnim mjesecima.
Bez obzira da li je vozio medicinski zabrinutost, ljepota, ili oboje, opremite se za preživljavanje ljeta na koži ove savjete prije nego udaranje plaža, teren za golf, ili čak i dvorištu.

load...

Osjetite ljeto, a ne gori!

Uživajte u suncu sigurno ovog ljeta i izbjegli opekotine. To može biti tako lako koža izgori na suncu, tako da je važno da mi znamo kako da se zaštitimo. Upoznajte svoju kožu i kako se to obično reagira na suncu. Na taj način, vi ćete znati koje korake trebate da bi zaštitili kožu od sunca.
1. Puno Pokrivenost: Svaki put kad uđu u sunce, mi bore tri različita talasa ultraljubičastu svetlost 'UVA, UVB i UVC. Dok UVB je val odgovoran za preplanule kože i opekotine, sve tri, u višak, oštećuju kožu.
Kreme za sunčanje je ključni dio zaštite kože. Postoje određeni faktori tražiti pri odabiru kreme za sunčanje. Na primjer, je aktivni mineralnih sastojaka ili kemijski na bazi? Zajedničke kemijske oblici uključuju avobenzone, Octocrylene, benzofenon.
Nasuprot tome, postoje samo dva mineralna krema za sunčanje odobrena od strane FDA "titan dioksid i cink oksid. Kemijskih kreme za sunčanje rad upijajući sunčeve zrake, dok ih mineralne kreme za sunčanje odražavaju daleko od kože.

Koji je najbolji tip kreme za sunčanje odabrati?

To zavisi od vas. A mineralna krema za sunčanje će biti bolje prilagođen za osjetljivu kožu, dok kemijske kreme za sunčanje je najčešći zaštitnika kao što je pogodan za sve. Pobrinite se da se prijave za zaštitu od sunca od 15 do 30 minuta prije nego što krenete na suncu.
Stavi dovoljno, tako da je potrebno punu minutu da apsorbira u kožu. Ako na plaži, proširila barem kup - dovoljno da se napuni injekciju stakla - na licu i cijelo tijelo. Koristiti više ako je potrebno da se za dobru pokrivenost. Ako plivati, znoja, ili su na otvorenom za dugo vremena, ponovo aplicirati svaka dva sata. Vaš krema za sunčanje treba biti otporan na vodu. Znoji ili voda ne bi trebalo da ga lako ukloniti.
2. Nosite zaštitnu odjeću, kao što je dugih rukava, hlače, širokog oboda šešira i sunčanih naočala, gdje je to moguće. Veliki sunčane naočale, uglavnom zbog toga što ne želimo da se žmiri. Produžena spuštenog može uzrokovati noge vrane ", a sunčane naočale štite retine, previše!
3. Potražite hlad kada je to moguće. Imajte na umu da sunčeve zrake su najjače između 10h00 i 16h00. Ako se pojavi tvoja senka kraće od tebe, traže hlad.
4. Koristite dodatni oprez u blizini vode, snijega i pijeska jer su visoko reflektirajuće površine, odskakanje natrag 90% od sunčevih zraka, što može povećati vaše šanse za opekotine.
5. Get vitamina D sigurno kroz zdrave ishrane koji mogu uključivati vitaminskih dodataka. Ne traže sunce.
6. Izbjegavajte sunčanja. Ne postoji tako nešto kao što je sigurno ten "ten je znak vaših ćelija kože u traumu. Ne gori! Pet opekotine udvostručuje rizik od melanoma!

7.

// Provjerite rođendan odelo rođendan. Ako primijetite nešto mijenja, raste, ili krvarenje ili oko mladež, pogledajte dermatologa. Raka kože je vrlo može liječiti kada uhvaćen rano.
8 Start mladi: zadržati novorođenčad od sunca. Jednom kada novorođenče udari šest mjeseci, možete koristiti bez hemikalija zaštitne kreme. To je važna lekcija za naučiti djecu da prije nego što idu na otvorenom, oni moraju zgrabi kapu i nanesite kremu za sunčanje. Djeca mogu naučiti da se prijave vlastite kreme za sunčanje i mogao bi biti upareni sa preparat prijatelja da im pomogne.
9. Piling up: piling pomaže u uklanjanju prekancerozne ćelije prije nego što postanu opasni. Ali treba imati na umu, što je ekspandiranog koža mora biti zaštićen sa SPF jer je više osjetljiva na UV napad.

load...