Planirate svoju zimsku baštu | BA.DSK-Support.COM
Dom

Planirate svoju zimsku baštu

Planirate svoju zimsku baštu

Zima je pred nama. Za mnoge to može biti sivilo, hladno doba godine, ali drugi pozdravljaju oštre jutra s toplom sunčevih zraka viri i klizne u svoj dom.

Svaka kuća ima omiljeno mjesto u ranim jutarnjim zimsko sunce za mačke i psa, mala djeca se pozivaju da se obuče za školu, ili čak čudan energije guštera crtež iz prvih nekoliko zraka.

Kao što vire kroz prozore vidite smeđe travnjak i oskudan lišće na drveću, i želim da ste poslušali poziv za sadnju lukovica i zimske cvijeće timeously. Ono što je potrebno je grom od svijetle boje za vas razveseliti na i uvijek je ohrabrujuće vidjeti prskanja boja u vašem vrtu.

Početi u jesen

U idealnom slučaju treba početi sa pripremama za svoj zimski vrt rano u jesen, pa sigurno do aprila / maja trebalo bi da budu ispitani svoj vrt kako bi se utvrdilo koje oblasti ćete imati koristi od kojih je većina sa paletu boja, ili koji uglovima može biti poboljšana s grm prikazivanja veličanstven bogate nijanse boja.

Plant sijalice i sadnica maj

Kako bi se učinkovito koristiti boje u svoj vrt, pravilno planiranje je vrlo važno. Na primjer, maj je idealno vrijeme za sadnju lukovica i sadnica. U idealnom slučaju trebalo bi pripremiti svoj vrt s organskim materijalom i komposta oko tjedan dana prije sadnje sadnica. To daje vremena tlo da se smiri nutrijente da upije u tlo i stoga biti premazane za sadnice.

Napraviti spisak

To je vrijedno planira ispred odlučiti koje vrste drveća, biljaka ili grmova koje veličine koju se možete osloniti da uživaju u šou boje. Ne zaboravite nekom grmlju ili drveću raste mnogo brže od ostalih i može sakriti lijepu sijalice koje ste predaleko iza ovih brže uzgoj biljaka zasađeno.

Napravite detaljan popis vaše potrebe, i svaki dobar jaslice će biti u mogućnosti da vam pruži ulaza u pogledu validaciju svoje izbore u zavisnosti od tla, koliko hladu ili polu-u hladu područjima ili puno sunca, itd rasadniku osoblje će savjetujemo vam treba i osigurati da napravite mudar kupovine.

Razgovarajte sa vrtlari

Čak i usluge lokalnog landscaper su dobra alternativa investicije ako niste sigurni što je potrebno i da možda ne dobija rezultate ste očekivali. Pitajte svoje jaslice, prijatelja i susjeda za sugestije koje mogu preporučiti.

Vaš lokalni jaslice će se upoznati sa uslovima vašeg zemljišta i vremenu, jer su usmjerena na pružanje usluge u lokalnoj zajednici.

'Mnogo puta smo u iskušenju kada vidimo prekrasna biljka ili cvijet dok na odmoru daleko od kuće, do tada kupiti ovu biljku samo biti razočarani kad ne raste kod kuće. Nemojte biti u iskušenju da sade biljke ne odgovara vašem okruženju, to je gubljenje vremena i novca, Williams se nastavlja.

Vrtlarstvo nije lak zadatak i zahtijeva lakat masti i posvećen naporan rad. Ali ćete ubirati rezultate ako provesti vrijeme planira svoj vrt. Uz visoke troškove biljaka, možete odlučiti posaditi više višegodišnje nego godišnjaci. Ovo je barem izbor koji imate.

Renomirani rasadnici neće ni zalihe ili prodaju egzotične biljke, i da će ponosno pokažu svoje autohtone dio biljke endemske na vašem području. Ovo je važno privući ptice, pčele i leptiri i da biljke mnogo više otporan na sušu i napada iz zraka prenose gljivica ili insekata.

Tune u 'The Gardener'

To je vrijedan gledanja novu seriju The Gardener svakog utorka u 21:00 na početnom Kanal # 176 na DSTV. Tanja Visser predstavlja ovu uzbudljivu novu seriju i bio je širom zemlje gostujući uzgajivači posebnih biljaka. Možete vidjeti kako to rade i kako onda da se ugrade ove u svoje vrtove praktično. Nova serija također uključuje savjeti za baštovanstvu sada. Također je vrijedno posjetiti www.thegardener.co.za

Izbjegavajte korištenje pesticida ili insekticidi u vašem vrtu, već imaju za cilj prirodnih lijekova. Još jednom svom lokalnom rasadniku ili dobar hardver prodavnica će biti u mogućnosti da vam dati alternative.

'Samo pomislite na zadovoljstvo biti u mogućnosti da uzme cvijeće iz vašeg vrta, i ponosno prikazati ih na to divno cut staklo vaza' za prijatelje da se dive, ali što je još važnije, da uljepšati vaš dom. Nadamo se da će naš uvid vam pomoći da uživate u plodovima svog napornog rada, zaključio je Williams.

Happy Gardening!

Ovaj članak je napisao Kathy istoka i dostavlja Engel & Völkers južnoj Francuskoj.

Preporučena literatura: Što posaditi u povrtnjak ove zime