Lepo se sjedi u uglu | BA.DSK-Support.COM
Dom

Lepo se sjedi u uglu

Lepo se sjedi u uglu

Sue Scott od vodećih proizvođača kauč, Grafton Everest, objašnjava zašto je ugaona garnitura je postao dnevni boravak favorit i kako to može biti od koristi u vašem domu.

Postoje neki važni faktori koje treba uzeti u obzir kada se u potrazi za kauč koji se uklapa određenu sobu.

'Sofa okvira, materijala i veličine su sve bitne karakteristike, kaže Scott, i naravno, izgled i dojam moraju odgovarati sobi i vaš životni stil.

Prednosti kutnom garniturom

Kao što mu ime govori, kutnom garniturom formira pravi kut s različitim segmentima kauč, a dizajniran je tako da udobno stane u kutu sobe.

"To će napraviti prostor izgleda veći nego što je, kao što to čini upotreba inače neiskorišteni prostor, kaže Scott.

Neki od ovih sofe su izrađeni od modularnih segmenata, tako da vlasnik može stvoriti različite dužine na svakoj strani ugla. Ovi presjeka sofe omogućavaju vam da podesite sofu da odgovara sobu i prostor u kojem će biti smješten.

Kutak sofe s dodanim ležaljka sekcija su trenutno izuzetno popularne 'oni može primiti veliki broj ljudi, ali je ležaljka dio sofe omogućava da se vodi po sobi, bez vizuelno dijeljenjem prostora. To se posebno dobro prilagođen za otvoreni dnevni područjima, objašnjava Scott.

Mjerenje se

"Pobrinite se da izmjeriti svoj prostor ispravno prije kupnje svoj kutak kauč, upozorava Scott, 'Samo zato što može da se pohvali pravim uglom, ne znači da će kauč uklopiti u bilo kutu.

Izmjerite dužinu, širinu i visinu područja što je moguće tačnije i budite sigurni da sofu možete odabrati će biti u mogućnosti da stane ovaj prostor. To je također dobra ideja za mjerenje vrata ili entryways vaše kuće kako bi se osiguralo da će kauč biti u mogućnosti da stane kroz. Ugaone garniture obično čine modularni dizajn i kao takvi, oni su uglavnom lakše nego tradicionalni pravo kauč za manevrisanje.

Dugotrajnosti

Okvir je bitan dio svakog kauč i dolazi u različitim materijalima sa svaki materijal koji utiču na ukupnu izdržljivost i snagu sofu.

Okviri izrađeni od mekog drveta imaju tendenciju da budu jeftiniji, ali oni nisu pouzdani kada je u pitanju podrška težinu. Metala i plastike okvire nisu dobra opcija za dugoročnu izdržljivost, jer oni imaju tendenciju da se savija i warp tokom vremena. Sofe sa ramovima napravljen od tvrdog drva su daleko bolja opcija jer su uglavnom jače, dodajući da je dugovječnost sofa.

"Kako je okvir drži na okupu je još jedan važan aspekt koji treba razmotriti, napominje Scott. 'Okviri Poželjno se održati zajedno sa tipli i vijaka. Kako bi se osigurala samo najbolje trajnost, Grafton-Everest proizvodi sve svoje namještaja koristeći najnovije kompjuterske tehnologije, ali je montaža i završna obrada su ručno izrađeni 'važna razlika u definiranju kvalitete "koji se može osjetiti čim sjedneš.

Fabulous tkanine

'Ako imate djecu, možda želite uzeti u obzir hard-nosi tkanine, kao što su mikrovlakana ili chenille, ili kože za svoj kutak kauč, savetuje Scott.

  • Mikrofibre - Također poznat kao mock-antilop, mikrovlakana ima fleke i vodootporan osobine, a dostupan je u različitim bojama i grafike. To je pristupačna, pogotovo s obzirom da ima visoku nit-count i čvrsto tkani vlakana, što ga čini izuzetno izdržljiv.
  • Šenilu - poznat po svojoj meke i čupava tekstura koja daje je mat ili prelijeva kvalitete kada se gleda iz različitih uglova, žanila je dostupan u velikom broju boja, tekstura i grafike, što ga čini vrlo svestran za uređenje. Također je relativno lako da se brine za i teško nosi.
  • Prave kože - Ako imate obitelj ili tražite vrhovni izdržljivost ', onda koža je najbolji izbor. Iako to može koštati više u početku, nudi najbolju trajnost, jednostavnost održavanja i neuporedivo dobar izgled. Prirodna patina prave kože poboljšava samo tokom vremena "ne postoji ništa za usporedbu bogatima, topla i pozivajući teksturu sofu presvučena prave kože. Također je nevjerojatno jednostavan za održavanje, jer ne lako prlja i može jednostavno čistiti vlažnom krpom.

Stvaranje ambijent

"Budite sigurni da daje nikakve odluke o kupovini namještaja pažljivog razmatranja, savetuje Scott. "Želiš li nešto bezvremenski klasik koji neće datum prebrzo.

Fizičke karakteristike sobu i vaš stil života su ključni elementi koje treba razmotriti prilikom odabira kutnom garniturom.

'A široka i prostrana soba može primiti veliki kauč i stvoriti osjećaj intimnosti, dok je jednostavan kauč dva segmenta može odgovarati mala soba je već gužva sa namještajem. Provjerite je li vaš izbor je u odnosu na prostoriju u kojoj će biti predstavljena, savjeti Scott.

"Šta god da radiš, ne kupuju na impuls - kupovina sofa je velika odluka, tako da ne žurite.