Kako započeti baštu za biljke u zatvorenom prostoru | BA.DSK-Support.COM
Dom

Kako započeti baštu za biljke u zatvorenom prostoru

Kako započeti baštu za biljke u zatvorenom prostoru

Raste bilje u zatvorenom prostoru je odličan način da se osigura svježe, ukusne bilja tijekom cijele godine! Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći započeti zatvoreni biljka Gardena? |

Gdje za početak

Odabrati biljke koje najčešće koristite u kuhanje. Vaš konstanta žetva će stimulirati rast i generirati više ukusan lišće za vas da uživate.

Izaberite kontejner dovoljno velika da primi rasta, bi se osiguralo da je lonac s dobrim drenaža i stavite posudu ispod da prikupi višak vode.

Svjetla, vode, temperature

Ako vaš biljke rastu više stabljike i manje lišće, to je dobar znak da se ne dobija dovoljno svjetla. Kruzite lonci često da spriječi biljke naginje previše na jednu stranu.

Dok biljke vole svjetlo, ne vole previše vruće. Pobrinite se da mjesto koje ste odabrali je toplo i sunčano, ali ne toliko vruće da je vaš loš bilja peći na suncu. Ako vaš lišće razvija smeđe mrlje, onda znate da je vaša biljka gori na suncu i treba da se seli.

Vode svaka biljka u skladu sa svojim potrebama. Drži prst u do tla zgloba da vidimo da li biljke trebaju više vode. Bilja ne vole da "mokre noge '', tako bi se osiguralo da ne dozvolite da voda akumulira na dnu lonca. Ako lišće vašeg bilja okrenite žuta, to je znak da si overwatering.

Nemojte zalijevati listova biljke. Cilj je voda na bazi biljke gdje stabljike ispunjava tla.

Naučite kako da prepoznate znakove, vaše biljke će definitivno ti kad nešto ne radi za njih.

Hraniti biljem

Za dodatno pojačanje, hraniti biljke jednom mjesečno sa razblaženi rastvor folijarno hrane. Raspršuje izravno na listovima u ranim jutarnjim satima, i vode vaše biljke kao što to inače s rješenjem.

Jedan od najboljih folijarno feed oko mogu biti kod kuće, koristeći gaveza lišće - to nudi hrpe divne hranjivih tvari za biljke!

Kako napraviti folijarno feed:

  • Izaberite svježe Gavez lišće ujutro
  • Mjesto u 8-litarski plastična kanta sa poklopcem (spakovati lišće do vrha)
  • Stavite rock ili cigle na vrhu lišća da ih sputavati
  • Dodaj 600ml kišnice
  • Osigurajte poklopac na kantu i ostaviti na toplom mjesto za 2-3 tjedna dok se sve što je ostalo sa tamno braon kašu. (Ostavite to za još nedelju dana, ako ne postoji dovoljno list razbiti i voda je previše svjetlo u boji.)
  • Sito kroz muslin krpom i razrijedite koncentrat 12ml po litri kišnice za divno folijarno feed!