Kako se riješiti bubašvaba | BA.DSK-Support.COM
Dom

Kako se riješiti bubašvaba

Kako se riješiti bubašvaba

Ljeto je iza ugla i toplim i vlažnim vremenskim također vidi povratak bubu! Evo kako da riješi bubašvaba...
Žohari mogu nasrtati najčistiji životnog prostora

Kada lovačku kuću, oni mogu provjeriti svoje mjesto puzeći kroz sićušne otvore oko vrata, cijevi i druge otvorene prostore.
Suprotno popularnom vjerovanju, žohari nisu jednostavno privlači gomile domaćinstvima, iako to će produžiti svoj boravak. Umjesto toga, zajednički žohare da napadne domove traže toplinu, vlagu i mrak. Pizza je napustio sede na pultu je samo dodatni bonus.

Žohari su postali toliko široku štetočina jer napreduju vrlo malo na

Insekti zahtijevaju tri stvari: vodu, hranu i toplo sklonište. Ove nastry stvorenja su od njihovog nastanka živio sa gole osnove s nekoliko promjena prije 320 miliona godina.
Čak su i područja u kojima se odlučiti za gniježđenje u zatvorenom prostoru su minimalistički - skučenim prostorima u zidovima, iza okviri za slike, pod lavaboa i drugdje.

Kako da biste dobili osloboditi bubašvaba

Prije nego što počnete prskanje pesticida na svakoj otvorenoj površini svoju kuću u pokušaju da ubije žohara, potrebno je da strategiju. Iscrtavanje napad na grupu insekata može zvučati granici ludo, ali ćete imati više uspjeha ako planirate unapred.
Da biste to postigli, da se vratimo na one tri stvari koje treba žohara: toplo sklonište, hranu i vodu. Oduzimanje tih elemenata je kao im služe najave iseljenje.

Prvo, trebate shvatiti gdje žohari su postavili kamp

Ako ste ih primijetili u izoliranom području, kao što su kuhinja, to je pristojan trag oni skriven unutra. Za preciznije pokazatelj, ugasi trake crvenperka zamki koje su obložene ljepljive ljepilo da ih zaustaviti u njihovim. Teže trgovine trake bi trebalo da bude najbliži svoje gnijezdo.
Možete koristiti ovu metodu u više navrata tokom svoju misiju da provjerite vaš napredak i da li su oni promijenjen lokalizacija. Također provjerite oko za izmet, vrećice jaje i šupe egzoskeleti.

Dok čekaš gubicu rezultate, imam neke čišćenje uraditi

Čak i ako sve bude uredan, verovatno niste pokriveni svakom mjestu koje služi kao hranjenje kroz. Predmeti posebno da ne treba riješi uključuju:
* Piled novine
* Kartonske kutije
* Papirnate vrećice
* General hrpe nereda u kojima bubašvaba može sakriti
Žohari su posebno privlači papira jer lako upijaju određenu feromon, ili kemijski atraktor, da žohari emituju. Ovo služi kao GPS sistem komuniciranja lokacije insekata na one druge oko sebe i ostavlja trag za njih da pronađu načine i nazad.
To je i vreme da svoju kuću, posebno vašu kuhinju, intenzivan kupanje

Dobiti bilo svježe voće, povrće i kruh sa šaltera i u hermetički zatvorenim posudama. Provjerite kroz namirnice i osigurati otvorene vreće i kutije.
Očistite oči na štednjaku, unutar štednjakom i pećnicom, mikrovalnu i drugih uređaja. Obratite pažnju na masti, jer čak i male spotovi to su kao foie gras žohara. Sweep ili vakuum iza velikih aparata i uklonite otpad hrane na dnu perilice posuđa.
Nakon svega toga, morate održavati visok nivo čistoće eliminirati svoj štetočina problem. To znači da ne ostavljajući prljavo posuđe u sudoperu, brišući rutinski nakon kuhanja i nikada ne napuštajući hrane na countertops. Ponesite smeće redovno kao dobro.
Možda više od hrane, žohari traže zalijevanje rupa

To znači da morate zapravo štrajk insekta sa tečnošću da ih ubiju. Repelenti općenito i neće izliječiti svoj problem zauvijek. Oni jednostavno zadržati insekata u uvali, potencijalno ih kreće u drugi dio kuće ili stana, ovisno o tome gdje živite.
Za ubijanje insekata, želuca otrovi, kao što je najčešće koristi borna kiselina, može biti efikasnija.

Postoje mnoge druge kategorije pesticida kompanije nude, uključujući:

* Desiccants: supstance koje isušuju bube da ih ubiju
* Spreman za upotrebu spreja: premade sprejeva, koji su često repelenti
* Emulzibilno koncentrati: vrsta kao što su smrznute naranče sok od pesticida. A koncentrat u koju dodati vodu.
* Aerosoli: većina posla kao kontakt repelenti

// Znajući gdje i kako primijeniti otrova takođe utiče na rezultate

Na primjer, tankim slojevima borne kiseline u prahu su efikasniji nego deblji onih. Nakon što na zaštitne naočale, masku za disanje i rukavice, želite da se vratimo na one pukotine i procjepe smo razgovarali o tome. Nanesite svoj pesticida u tim prostorima, vodeći računa da ne oštetite aparate.
Ako nakon svega ovoga truda, vi okrenite prekidač u vašoj kuhinji i gle na skittering bubašvaba, ne gubi nadu. Mnogi pesticidi potrebno najmanje nedelju dana da proizvede vidljive rezultate.

Upozorenje o pesticidima

Neke komercijalne Roach pesticida sadrže toksične hemikalije koje mogu biti štetni za ljude. Ako se odlučite koristiti ih u svoj dom, nemojte ih ostaviti dijete dostupnim područjima i voditi računa o tome kako raspolagati njima.
Pročitajte oznake za odgovarajuće postupke primjene kako bi zaštitili svoje porodice i svoje kućne ljubimce. Prilikom primjene pesticida, štite vaše oči, pluća i kožu od kontakta kao dobro.

Slika: burnley.gov.uk

Članak ljubaznošću Janice Anderssen 'www.Home-Dzine.co.za