Kako koristiti rooibos čaj u bašti | BA.DSK-Support.COM
Dom

Kako koristiti rooibos čaj u bašti

Kako koristiti rooibos čaj u bašti

Margaret Roberts: Compost Rooibos čaj

Margaret Roberts, istaknuta ličnost u svijetu prirodnog zdravlja i vrtlarstvo, je koristio rooibos za kompostiranje otkad zna za sebe.

Ona kaže Rooibos čini fantastičan prirodno đubrivo jer sadrži hranjive tvari i minerala u tragovima korisno za rast biljaka.

"Umjesto da bacaju svoj koriste Rooibos čaja ili torbi, koristiti zajedno sa drugim povrća i voća pilinzi da uravnoteženog kompost miks", savetuje Roberts.

Roberts 'biljni vrt se smatra jednim od Francuske top 10 vrtovima i potpuno je posvećen organskoj poljoprivredi.

Tanya Visser: Nahrani glista Rooibos čaj

Rooibos čaja i obogatiti tlo povećanjem nivoa dušika i dati gliste nešto žvakao.

Tanya Visser, vrtlarstvo TV ličnost i urednik The Gardener / Die Tuinier magazina i povezane urednik na Grow Eat magazina, izvorima koje koristi rooibos čaja torbe na crva u njoj crv farmi.

load...

"Također možete koristiti vrećice čaja za malčiranje svoj vrt, ali morate piti puno rooibos čaja da se potrebnim količinama. Tako da sam zapravo kupio rooibos čaj malč za moju vrt ", kaže Visser. "Volim courser zrno je, miris i osjećaj je predivan previše i drži goggas dalje od moje biljke."

Većina vrtlari vole rooibos malč da laju malč, jer je izuzetno nježan na rukama (ne morate čak ni da nose rukavice) i budući da je lakše kontrolirati protok kao što sipa lijepo.

Nakon zalijevanje nekoliko puta, rooibos malč formira trošnoj sloj na tlu. Ovaj sloj smanjuje gubitak vode isparavanjem, idealan je za smanjenje stresa na mlade transplantacije i doprinosi znatnu uštedu vode u vrtovima i saksijama. Idealan je i za umjetno povrća sadilice i izgleda lijepo između popločavanje i dainty cvijeća.

load...

JJ van Rensburg: Koristite rooibos odvraćanje puževa

Još jedna od Francuske omiljena vrtlara, JJ van Rensburg je jednako veliki fan Rooibos.

"Jedna od najbolje čuvanih tajni je da se probije otvoren stepenasto čajevi i posuti čaja oko biljaka za odvraćanje puževa i drugih neželjenih štetočine - to je vrlo efikasan biološki štetočina odvraćanja", kaže Van Rensburg.

On kaže da je, suprotno uvjerenje da su svi čaj čini tla kisela, rooibos ne. Efikasan mikrobi u tlu (dobre bube) zapravo napreduju na rooibos čaja.

Čaj smanjuje klijanja korova kroz formiranje izolacioni sloj iznad tla, čime se olakšava čistiji sjemena kreveta i saksijama. Rooibos je također niska u tanina i korisno za oba biljaka i razvoj korijenja. Pomiješana sa zalijevanje tla, pruža odličan za gajenje.

"A zemlja bogata organskih spojeva, kao što su rooibos, će dati bilo vrtlara zdrav i velikodušan usjeva koji će ih učiniti ponosnim", kaže van Rensburg.

Da bi se osigurala bogate Bloom dolazi proljeće, stručnjaci preporučujemo da je počeo u jesen, koja se smatra drugi najvažniji vrtlarstvo sezone.

DIY Rooibos gardening trikove

Isprobajte ove DIY rooibos vrtlarstvo trikove, pripremljen od strane Vijeća Rooibos, u vašem dvorištu:

  • Koristiti Rooibos kesice čaja za čišćenje lišća kućnih biljaka. Od biljke upijaju čaja kroz svoje lišće, oni dobiti pravu poslasticu. Strme rabljene kesice čaja u sobi-temperatura vode dok se malo mijenja boju, a zatim sipajte tečnost preko biljaka. To im daje dodatnu ishranu. Kada cvijeće novu tvornicu, koristite rooibos čaja ili kesice čaja (sušeni ili stepenasto) u drenažni sloj na dno posude. Od čaj je jako dobro upija, to će zadržati vodu, koja će se zatim pušten polako natrag u postrojenje. Feed biljaka rasipanja stepenasto čaj ostavlja u gornji sloj tla oko biljke.