Budite zelene korporativne devojke | BA.DSK-Support.COM
Dom

Budite zelene korporativne devojke

Budite zelene korporativne devojke

Priča o korporativne djevojka pokušava da bude Green - gledanje TV-a i biti uplašeni o globalnom zagrijavanju, što zelene u nekim područjima, ali je zbog nedostatka druge. Kao i ostatak nas? Lara Suddes priča svoju priču.
Ja nisam najveći na privlačan prvi obloge tako da sam početi ako vam kažem moja priča - priča korporativne djevojka pokušava da bude Green.
Gledam mnoge televizijske emisije o globalnom zagrijavanju i tiho iskreno to me plaši. Plaši me jer gledam tako mnogi od njih i dalje postoje stvari radim koje nisu Green. Koliko puta moram gledati ove programe kako bi dobili poruku?

Pa šta je to biti zelene boje?

To Be Green je da se smanji emisiju ugljen-dioksida, pomoći u stvaranju stvari koje su održive ili upotreba stvari koje su održive. Siguran sam da ima mnogo više definicija, ali ovo je mjesto gdje ću početi.

Jutarnji ritual

Budim se i skuhati vodu za šalicu kave (ne zeleno), ali barem se trudim da provri maksimalno jedan, najviše dva, čaše vode u vodu (zeleno). Ja uključite televizor uhvatiti ujutro vijest (ne zeleni), ja tuš (zeleno) da kupka (ne zeleno). Opet (oops ne zeleni) Ja zagrijati vodu da imaju drugu šalicu kave dok sam se obučem.

load...

Off na posao

Na poslu

Ja recikliram papir, ja ispisati dvostrane, ali nisam mogao promijeniti svoju kafu ritual pomoću svoje keramičke kup, a ne papir pehar kafiću mi daje. Ali onda ću morati da perem čaše svaki put. Postoji toplu vodu na slavinu (ne zeleni), no pranje suđa (morao bih da uzmem sam na poslu), i papertowels za sušenje kup (ne zeleni, pa bih imati uzeti u svoje kuhinjska krpa) - šta je Žena treba da uradi da se ne osećaju krivim nju kafu. A onda je tu manjak kafe na svijetu previše. O moj...
uzmem ručak na posao u perive plastičnoj posudi u ovom trenutku, tako barem ne moram brinuti o ručak za ponijeti u PVC kutije koje se baciti ili vode koja se koristi za pranje.

Večernjim satima

Ovo je gdje sam podbace... Dođem kući, uključite televizor, zagrijavanje za vodu, napraviti večeru, gledati TV i rad na računalu s grijača na. Osećam se tako krivim za ovo što sam isključen moja grijalica kada sam počeo da pišem ovaj članak. Ja gledam TV dok ne praktično zaspati s njim na - hvala bogu za SLEEP dugme za isključivanje TV-a kada sam zaspao.

I na sljedeći dan, isti ritual!

Dakle, planiram da pišem ove članke kao stalni blog. Ja ću vas držati up-to-date o čemu zelene radim ili sjećam jesam, dajući glas onima od nas pokušava da bude zeleno u tradicionalno ne-zeleni način života.

load...

Članak Lara Suddes http://www.mostinnermost.com