5 Saveti za održavanje tapaciranog nameštaja | BA.DSK-Support.COM
Dom

5 Saveti za održavanje tapaciranog nameštaja

5 Saveti za održavanje tapaciranog nameštaja

'Namještaj koji je presvučena u tkaninu je nevjerovatno poziva i udoban za flop u. Međutim, kao što svi znamo, kada je u upotrebi, ona je stalno izložen prosipanja, mrlje, prljavštine i blijedi, kaže Sue Scott od vodećih namještaja dobavljača, Grafton Everest.

Evo njen top pet savjeta za čuvanje tapeciranog namještaja u netaknutoj conditionâ? |

1. Vacuum

Vucuum tkanina presvlake na redovnoj osnovi, kako bi smanjili ukupan iznos od prljavštine koja biva prikupljeni na namještaj i spriječiti prašine i prljavštine iz uzimajući fiksne između vlakana tkanine.

load...

"To je mudro zadržati svrhu izgrađen presvlake kist koji je dizajniran posebno za ovaj zadatak. To ne bi trebalo koristiti za bilo koju drugu usisavanje zadatke 'taj način ostaje čista i čini zadatak koji mnogo lakše. Ne zaboravite da uklonite četkom i koristiti crijevo za usisavanje ispod i između svih jastuka, savjetovati Scott.

2. Okrenite

Pojedinim dijelovima bilo sofa ili kauč imaju tendenciju da doživite više trošenja tako da je to dobra ideja da ih rotirati.

'Okretanjem i mijenja oko labave jastuke kauča, pomaže da se osigura da se presvlake na kauču traje duže jer nema posebnih mjesta je izloženo više štete ili blijedi od bilo koje druge, kaže Scott.

load...

3. Deep čista

"Na vrhu redovnih usisavanja je poželjno da se svake godine duboko očistiti presvlake na kauča ili tako, napominje Scott.

To može biti ili učiniti profesionalno ili kod kuće sa sredstvom za čišćenje čišćenje deterdžentom ili pjena kupljene u radnji.

Kada se odluče za DIY opciju, uvijek pogledajte uputstva za čišćenje i uklanjanje svih sapun nakon čišćenja. Ako ostavite bilo koji deterdžent da upije u svoj presvlake, to bi moglo oslabiti i uništiti boju tkanine.

"Kada ste u nedoumici uvijek možete kontaktirati proizvođača, koji će biti u mogućnosti da vam pružimo informacije i upute za čišćenje, Grafton Everest na primjer, u dubini informacije čišćenje i upute navedene u www.graftoneverest.co.za koji su relevantni za sve Grafton Everest, sofe, kaže Scott.

4. Vodite računa o pega i fleka

Presvlake je gotovo sigurno da će naići na mrlje i izlijevanja, posebno se često koriste namještaja u prometnim područjima kuće. Evo nekoliko savjeta za čišćenje mrlje i izlijevanja...

  • Ne trljajte mrlje 'it će se kretati fluida dublje u vlakna tkanine i stvoriti mrlja. Radije izbrisati mrlje ukloniti tečnost ne dozvoljavajući da dalje prodiru u tkaninu
  • Koristite bijelom krpom ili bijeli papir ručnik. Šarene krpe može prenijeti svoje boje na vaš presvlake i izazvati još veći mrlja
  • Baby maramice idealne su za čišćenje prospe van kauča jer sadrže odgovarajuću količinu vode i sapuna i oni su blag na tkaninu. Previše sapunom ili vode može uzrokovati mrlje širiti
  • Miješanje male količine pranje suđa, sirćeta i vode može se lagano izbrisani na izlivanje kafu da biste ga uklonili i spriječiti mrlje od formiranja
  • Za crayon maraka, non-gel pasta za zube se može primijeniti da biste uklonili oznaku, ali sigurni da Upholstery je voda-sigurno
  • Kukuruzno brašno, so ili puder može podići masti i ulja iz tapaciranjem

'Ne zaboravite da koristite bezbojni deterdžente i testirati svoje uklanjanje mrlja na malom, skriveni dio svog kauča kako bi se osiguralo da ne oštetiti vaše tkanina presvlake, predlaže Scott.

5. Guard

Scott savjetuje da razgovaraju opciju imaju zaštitni tretman, kao što su Masterguard, primijeniti na svoj kauč prije nego što isporuku sa svojim prodaje konsultanta.

"To bi moglo koštati malo ekstra, ali će osigurati dodatnu zaštitu i mir, ona napominje.

Tretmani za zaštitu mrlja, kao što su Masterguard, rad oblaganje vlakna tkanine presvlake tako da ne upija tečnost 'čime se sprečava eventualne mrlje do kojih može doći iz tečnost, vode ili na bazi ulja proizvode.

Masterguard je netoksičan, silikona, nudi dodatnu UV-zaštita za odlaganje izbleđivanja presvlaka izložena suncu, a može se koristiti na bilo tkanine.