4 načina razmišljanja velike u malu spavaću sobu | BA.DSK-Support.COM
Dom

4 načina razmišljanja velike u malu spavaću sobu

4 načina razmišljanja velike u malu spavaću sobu

Uređenje glavna spavaća soba može biti težak zadatak kada je prostor ograničen, ali postizanje luksuzan i moderan spavaći može postići ako si pametan o korištenju prostora.

"To je od ključne važnosti da se uzmu u obzir određene aspekte - kao što su skladištenje, po vašem izboru palete boja i određenim Decor stilu, od samog početka - kad planirate spavaća soba prostor, objašnjava Anton Odendaal od vodećih trgovac pokućstvom, Rochester.

Manja spavaća soba dizajn trikove

Noseći nekoliko dizajn trikova na umu, to je jednostavan za korištenje i mali prostor u svoju korist i okrenite spavaću sobu, bez obzira na veličinu, u oazu opuštanja i šik luksuz.

1. Pametno skladište

'Kada je u pitanju skladištenje, tu nikada ne može biti dovoljno, tako da je važno da koriste svaki mogući izvor za pohranu da možete, objašnjava Odendaal.

On kaže da je najnoviji trend je pod krevet za pohranu jer koristi na neki drugi način propao prostora. Sastoji se od jedinice ladice-tako kotrlja uredno iz vida ispod kreveta, koji se lako može pristupiti kada je to potrebno. Rochester pruža svrhu izgrađen ispod kreveta ladicama u Bexley i Augusta spavaća soba opsega, koji spoj bez problema sa stilom svakom opsegu.

Regal je još jedan odličan način da se odlaganje stvari kada površine je na premije. Postoji mogućnost stand-alone skladištenje kao ovi komadi se mogu pojedinačno preselio oko dopuna prostoriji Decor, oblik i veličinu. 'Think Tallboys, noćni ormarići, armoires i komode u odgovarajući stil za bešavne ukupnog sastava. To su jeftiniji od izgrađen-in ormari, a posebno idealno ako ste u zakup, kao što možete ih povesti sa sobom kada se krećete, kaže Odendaal.

2. Prosvećeni nijanse

Prilikom odabira paleta boja za male prostore, lakši nijanse pomoći da prostor bude svetlije i veći nego što jeste.

'Light boje na trend u ovom trenutku i da će dodati miran osjećaj za svoju spavaću sobu prostor. Oni su savršeni za kompaktne prostore, budući da se mogu prilagoditi različitim spavaće sobe Decor stilova, kaže Odendaal, 'Dodavanje boja uključivanjem u boji meke namještaj, kao što su bacanja, zavjese, posteljina i skatera, je odličan način za dodavanje interes za bilo koju spavaću sobu i, ako guma tog boja, možete brzo i jeftino promijeniti cijelu paletu.

3. Uzorak i tekstura

Prilikom uređenja maloj sobi, korištenje različitih tekstura objedinjeni u jednom sastavu kako bi dodali interesa za prostor.

'Koristite pokrivači i druge tkaninom tapaciranog nameštaja sa zanimljivim teksturama ili obrasce, zanimljivo etisona, ili prave drveni namještaj na primjer. Uzglavlja su odličan način da se uključe stila i interesa u maloj sobi bez zauzimanja [mnogo] vrijedan prostor, savetuje Odendaal.

Međutim, on upozorava da ne treba preterivati, kao male prostore pozivaju na umjerenost. 'Izbor ukras, slika ili uzorak koji će djelovati kao središte za sobu, i rade od tamo. Na taj način će imati više utjecaja iz perspektive dizajna i neće preplaviti prostor.

4. Funkcionalni namještaj

'Izbor pravog namještaj je od vitalnog značaja za uspjeh prostora, kaže Odendaal,' Koji je razlog zašto planiranje koji komada namještaja da se u ovom prostoru je vrlo neophodan korak za dobijanje kraju izgledaju baš kako treba.

Važno je da nosi veličinu vaše spavaće sobe u umu, i da kupe komade koji su u odnosu na sobu u pitanju. 'Ako odaberete prevelikim, velike i glomazne komade za malom prostoru, to će napraviti sobu izgleda gužva, pa čak i manji nego što jeste.

Najbolji namještaj za male sobe bi trebalo da bude kompaktan, funkcionalan i jednostavan, sa elegantnim dizajnom linija i moderan prizvuk. Strane tablice sa ladicama koji se može koristiti umjesto komoda su savršeni primjer funkcionalnog namještaja.

Također je široko predložio da kreveta s Papuča treba izbjegavati u manje spavaće sobe kao ovi odrezati prostor, umjesto držeći je otvoren i što ga čini osjećati veći. Baldahinom kreveti su još ne-ne u kompaktnim spavaće sobe. 'Umjesto uključuju predivan ležaljka u podnožju svog kreveta da ga punktirati' Ovo će zadržati vizualni linija otvorena, dok je i dalje pružaju funkcionalan prostor za sjediti ili ostavi odjeću na, zaključuje Odendaal.

Preporučena literatura: Kako sakriti prostora za pohranu ispod kreveta